El PSIB-PSOE adverteix al PP que “anar en contra” de la Reforma Laboral és una gran errada perquè suposa “anar en contra dels empresaris, sindicats i treballadors”

Els i les socialistes de Balears presentaran mocions a totes les institucions de les Illes Balears per demanar a tots els partits amb representació a les Corts Generals que donin suport a l’acord social de la Reforma Laboral

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha advertit aquest dijous al Partit Popular que “anar en contra de la Reforma Laboral és una gran errada perquè suposa anar en contra dels empresaris, sindicats i treballadors que han arribat a acords a través del diàleg social per aconseguir una norma laboral històrica”. Unes declaracions que ha fet en roda de premsa a la qual hi han participat també el diputat al Congrés, Pere Joan Pons, i el secretari d’Ocupació i Economia Social del PSIB-PSOE, Rubén Castro.

D’aquesta manera, Rodríguez ha exposat que “al centre de la Reforma Laboral es troba la negociació col·lectiva que es recupera a la fi de la reforma que va fer el Partit Popular el 2012, la qual es va a aprovar anant en contra dels interessos dels treballadors i sense cap tipus d’acord social”. A més a més, el socialista hi ha afegit que “parlar de la Reforma Laboral ara és fer-ho de la dignificació de l’ocupació i els salaris, de lluitar contra la temporalitat, de defensar els contractes indefinits i, sobretot, a Balears, de defensar als fixos discontinus”.

Així mateix, el portaveu dels socialistes de Balears ha anunciat que es presentaran mocions a totes les institucions de les illes per demanar a tots els partits amb representació a les Corts Generals que donen suport a aquest acord per lluitar contra la precarietat, potenciar la contractació indefinida i posar en el cor de l’acord, la negociació col·lectiva”. Per aquest motiu, Rodríguez ha insistit que “el PP no ha de posicionar-se en el ‘no’ a tot, fer oposició és voler entendre la realitat, construir una alternativa i no seguir les petjades de la ultradreta”.

En la mateixa línia, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha recordat que “una distinció del govern progressista de Pedro Sánchez ha estat l’estabilitat política que ha permès aprovar uns pressupostos en temps i forma i sense el vot a favor del Partit Popular”, i hi ha afegit que “els socialistes hem aconseguit donar una sortida molt diferent  d’aquesta crisi a través del reforç de l’Estat del Benestar i de la protecció dels treballadors i no amb precarietat i acomiadaments com va fer el PP”.

Pons ha aprofitat per demanar a la portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, i a la diputada, Marga Prohens, que expliquin quina és la seva posició davant una Reforma Laboral que farà que el mercat laboral surti guanyant amb menys precarietat. Per tant, “demanam al PP que aprofitin per sumar en els temes on tenen capacitat de fer-ho”, ha dit el diputat socialista.

Per la seva banda, el secretari d’Ocupació i Economia Social del PSIB-PSOE, Rubén Castro, ha explicat que “aquest acord té una gran importància per als treballadors i treballadores de les Illes Balears perquè tracta de posar fre a una les majors xacres d’aquest mercat que és la temporalitat laboral”, i hi ha afegit que “prioritza el contacte indefinit oposant-se a la reforma del 2012 del Partit Popular”.

Finalment, Castro ha animat al PP a donar suport a la Reforma laboral, ja que “beneficiarà a milers de famílies de les Illes Balears en tenir una feina estable, més protecció social, un salari digne i estabilitat laboral”. Cal recordar que es preveu el debat de l’aprovació de la norma laboral a principis del mes de febrer.

Recursos addicionals

Comments are closed