El PSIB-PSOE adverteix que “el canvi a les Illes Balears consisteix en aplicar el programa electoral de Vox”

Marc Pons ha valorat negativament el discurs d’investidura de Marga Prohens perquè suposa més desigualtats, manca de cohesió social i la ruptura de consensos.

El Grup Parlamentari Socialista ha valorat negativament el discurs d’investidura de la candidata del PP a la presidència del Govern, Marga Prohens, perquè “podem dir que ja sabem en què consisteix el canvi a les Illes Balears, i és en aplicar el programa electoral de Vox”.

Així ho ha expressat el portaveu adjunt socialista, Marc Pons, qui ha destacat que “hem pogut veure com la candidata popular ha llegit perfectament el programa de VOX i hem constatat que Prohens defuig de la idea de moderació i centralitat”, la qual cosa suposa, a criteri del socialista, més desigualtats, manca de cohesió social i la ruptura de consensos que s’havien mantingut al llarg de moltes legislatures.

De fet, Pons ha advertit que “hi ha hagut moments durant el debat en els quals hem vist que els diputats i diputades de Vox aplaudien amb més entusiasme que els diputats del PP”.

Pel que fa al discurs de Prohens, el portaveu socialista ha destacat que suposa un retorn al passat, amb una intervenció “més pròpia dels anys 80 i 90 que de la realitat d’aquest segle XXI, amb zero propostes en matèria de canvi climàtic, sense parlar d’Europa o de feminisme, sense cap estratègia en matèria laboral o de memòria democràtica, sense compromisos en formació i sense cap objectiu concret en matèria de transport i habitatge públic”.

A més a més, Pons també ha remarcat la “voluntat clara” de ressuscitar algunes lleis “que havien quedat oblidades i que prou maldecaps han duit a la societat balear”, com la Llei Delgado o la Llei Company. “Prohens ha lligat ambdues lleis a la importància de posar l’estora vermella a les inversions a les nostres illes, la qual cosa a sòl rústic era posar qualsevol classe d’equipament i fer inversions sense cap mena de tramitació, i això vol dir privilegis a dit”, ha denunciat el portaveu socialista.

En aquest sentit, Pons ha afegit que “els ha faltat només la Llei de Símbols per completar la normativa aprovada durant l’època Bauzá, però vista la decisió del president del Parlament de no voler posar la bandera LGTBI a la cambra, segurament pensen que ni els fa falta aquesta llei”.

Amb tot, la valoració que fa el Grup Parlamentari Socialista de la intervenció de Prohens és la d’un discurs “molt esbiaixat, molt centralitzat en determinats extrems i amb postures que generaran confrontació”. Davant això, Pons ha avançat que els socialistes faran una oposició “contundent, rigorosa, de bon tarannà i en la qual no en deixarem passar ni una”.

Demà, a les 11.30h, el plenari començarà amb la rèplica de la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol.

Comments are closed