Francina Armengol demana a Prohens que rectifiqui el mercadeig de drets i “serveixi a tothom“

La portaveu parlamentària socialista ha ofert a la candidata del PP un pacte de rendes per garantir la continuïtat de les millores salarials i laborals i ha demanat que totes les polítiques es facin des del diàleg social

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat a la candidata del PP a la presidència del Govern, Marga Prohens, “que rectifiqui, no s’obsessioni amb les dèries que l’han duta a signar l’acord amb Vox i que serveixi a tothom”.

Armengol ha criticat que “ha eliminat el contracte social per fer un contracte amb Vox”. D’aquesta manera, la portaveu socialista ha denunciat que la candidata popular “ha mercadejat amb totes les polítiques i tots els drets d’aquesta comunitat autònoma” fent “un pacte de cadires a canvi de drets de ciutadania”.

En primer lloc, la portaveu socialista ha lamentat les formes amb les quals s’ha assolit aquest pacte, fet des de Madrid i obviant el diàleg social. Per això, Armengol ha ofert a Prohens que “si vol canviar les polítiques que nosaltres hem consensuat a la Mesa de Diàleg Social, al Pacte de Reactivació i amb tota la societat civil, les passi també pels espais de diàleg i acord que el Govern té amb la ciutadania”.

La portaveu parlamentària socialista ha remarcat els grans oblits de la candidata popular en el seu discurs d’investidura, com els treballadors i les treballadores, tenint en compte que les dades d’atur d’avui confirmen que Balears té més gent fent feina que mai i amb millors condicions laborals. Per això, Armengol ha proposat “un gran pacte de rendes amb sindicats i empresaris que eviti la precarietat laboral i ajudi a garantir les pensions”.

Armengol també s’ha referit a l’absència de comentaris en relació amb el canvi climàtic, la indústria, l’economia social, la circularitat, la protecció del mar i el territori, o el transport públic, àmbit en el qual la socialista ha demanat a Prohens que “no renunciï al tramvia de Palma ni al tren de Llevant, no renunciï al transport públic”.

Pel que fa al turisme, Armengol ha demanat a Prohens que expliqui “on vol ficar les 30.000 noves places turístiques que vol aprovar, si al camp o a la platja”, i ha lamentat que el nou Govern vulgui recuperar lleis de fa 10 anys, com la Llei Delgado o la Llei Company.

Armengol no ha volgut passar per alt el concepte de llibertat expressat ahir per la candidata del PP, assegurant que “el seu canvi és un retrocés, i presenta un concepte de llibertat molt mal entesa, que només serveix als més forts”. En aquest sentit, la dirigent socialista ha demanat a Prohens què pensa sobre el fet que el Parlament no hagi volgut penjar “una bandera que és de llibertat”, com la LGTBI, i ha demanat “on queda per vostès la llibertat per estimar i ser com vulguis ser”, advertint que “assumint els postulats de Vox incita els delictes i discursos d’odi que pateixen les persones LGTBI”.

Pel que fa al feminisme, la portaveu socialista ha deixat clar que “a les dones ens torturen, ens maltracten i ens maten pel fet de ser dones, això es diu violència masclista i és un retrocés democràtic tornar a debatre això”.

La socialista ha parlat de la cultura com l’eina que garanteix “la llibertat de pensament” i ha rebutjat que sigui tractada com “un sector econòmic més”, igual que ha qualificat d’inaudit que “els menors vagin a veure com torturen un bou”.

Armengol també ha apel·lat a la llibertat dels majors per decidir com volen envellir o morir, s’ha demanat on queda la llibertat de la ciutadania que es vol dirigir a l’administració pública en la llengua pròpia acusant Prohens de només parlar en la llengua pròpia per arraconar-la, i ha recordat que “la llibertat i la democràcia que gaudim la tenim gràcies a una generació que va patir una Guerra Civil, una dictadura i que fou assassinada, torturada i exiliada per defensar la llibertat en majúscules”.

La també secretària general del PSIB-PSOE ha destacat les polítiques que Prohens va anunciar com a noves i que ja s’estan desenvolupant, com la gratuïtat de l’etapa 0-3 anys, ja iniciada amb el 2-3, el Pla de Conciliació i Corresponsabilitat, vigent des del 2021, la concertació social amb el tercer sector, el Pla de Cronicitat o el Pla de Salut Mental.

Davant tot plegat, Armengol ha avançat que el Grup Parlamentari Socialista farà una oposició “llei a la nostra terra, als ciutadans i ciutadanes, contundent, compromesa i defensant amb fermesa tots els drets i llibertats aconseguits aquests 8 anys, així com la feina per aconseguir-ne de nous”.

De fet, la portaveu socialista ha defensat el llegat que deixen els progressistes, com el consens i el diàleg per impulsar polítiques, la bona situació econòmica, l’economia sanejada i amb menys deute, la pau social, millors serveis públics, més drets i llibertats i l’aposta pel transport públic, habitatge, la lluita contra el canvi climàtic, els fons europeus, la qualitat en l’ocupació i l’increment de salaris i la inversió en dependència, residències i nous centres de dia.

Per aquest motiu, Armengol s’ha posat a disposició de Prohens, per fer un “traspàs exemplar” entre el Govern sortint i l’entrant i li ha traslladat que els equips de totes les conselleries estan a la seva disposició per traslladar tota la informació i projectes que estan en marxa.

Comments are closed