El PSIB-PSOE adverteix que els municipis amb acords d’escolarització equilibrada no podran aplicar la segregació lingüística

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat la compareixença parlamentària del conseller d’Educació i avisa que “l’educació serà el taló d’Aquil·les de Prohens”

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha advertit avui que “l’educació serà el taló d’Aquil·les de la senyora Prohens, com ho va ser de l’expresident Bauzá”.

Un bon exemple és el que s’ha desvetllat de la visita del conseller d’Educació la setmana passada a Inca, com és el fet que als municipis en els quals s’aplica l’acord d’escolarització equilibrada, no es podrà aplicar la segregació lingüística perquè aquests acords no ho permeten.

Cal recordar que els acords d’escolarització equilibrada dels municipis, on participen tots els centres públics i concertats, el que fan és repartir els infants que desconeixen les dues llengües oficials entre tots els centres, perquè estiguin millor atesos i no es creïn centres guetos al municipi.

Per tant, si hi ha repartiment equilibrat entre els centres, no pot haver-hi diferència entre els centres, ni segregació segons el centre triat.

Els municipis que tenen aquest acord d’escolarització equilibrada són Inca, Manacor, Sa Pobla, Alcúdia, Felanitx, Porreres, Campos, Santanyí, Muro, Sant Antoni de Portmany i Eivissa, per la qual cosa Fernández ha demanat al conseller Vera “que aclareixi com vol aplicar la segregació davant els dubtes que aquesta planteja, el rebuig social, el desbarat pedagògic i l’atac a la convivència i a la llengua pròpia”, a menys que “el que vulgui fer el Govern és enganar a Vox”.

D’altra banda, la diputada socialista també ha destacat que aquest dimecres la conselleria d’Educació reuneix la submesa de les associacions de directors de l’escola pública, en la qual es tractarà el tema de la segregació i com s’aplicarà, a sol·licitud dels directors i directores. “Sospitós que la reunió coincideixi amb FITUR”, ha apuntat Fernández.

“El mateix dia hi ha una mesa de sindicats i el punt no hi és, mentre que la mesa de famílies no ha estat convocada aquesta legislatura”, ha recordat Fernández, qui ha remarcat que “la de dimecres és la primera mesa en la qual es tractarà la segregació, tenint en compte que l’únic antecedent que hi ha és quan la comunitat educativa va plantar primer a la presidenta i després al conseller, perquè l’únic que els van presentar va ser l’acord entre PP i Vox”.

Amb tot, la diputada socialista ha defensat com “més de 200 centres ja s’han adherit a la campanya la llengua no es toca, mentre que veim com des del novembre es rep al conseller amb camisetes verdes en les seves visites als centres educatius”.

Tot plegat, mentre que “la conselleria viu una crisi sense precedents, per la qual cosa des del Grup Parlamentari Socialista hem demanat la compareixença del conseller perquè expliqui per quins motius i d’acord amb quins criteris han posat en marxa la nova estructura de la conselleria, la qual va acompanyada del cessament d’una assessora del gabinet i de tres directors generals”.

En aquest sentit, Fernández ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista també ha sol·licitat la compareixença per idoneïtat del nou secretari autonòmic i del director general de personal docent i centres concertats.

Comments are closed