El PSIB-PSOE adverteix que Prohens du un mes ocultant per què ha deixat caducar la reclamació de les mascaretes

Iago Negueruela ha denunciat que la presidenta prefereix comparèixer a Madrid que fer-ho al Parlament de les Illes Balears, tal com ha reconegut ella mateixa durant el plenari d’avui

El PSIB-PSOE ha advertit que, un mes després que el Grup Parlamentari Socialista sol·licités al Govern l’expedient sencer de la reclamació de les mascaretes, Marga Prohens continua amagant la seva caducitat i sense mostrar un sol document que acrediti que continua en marxa.

El portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha avançat que “demà els acaba el termini legal per entregar-nos l’expedient que els hem demanat, però continuen sense mostrar-lo i sense explicar per què l’única seu on ha entrat la trama és a l’IBSalut amb el Govern del PP, a convidada de la consellera de Salut, Manuela García”.

Negueruela ha recordat que l’Executiu actual tenia tota la informació de l’expedient des del traspàs de funcions, per la qual cosa ha insistit en la necessitat de saber perquè un mes després continuen sense ensenyar un informe de l’Advocacia de la comunitat autònoma que acrediti que l’expedient no ha caducat.

A més a més, el portaveu socialista ha alertat que la presidenta del Govern està disposada a comparèixer al Congrés i, en canvi, no vendrà al Parlament a explicar a la ciutadania de les Illes Balears l’estat de l’expedient, per la qual cosa ha acusat Prohens d’amagar-se darrere la presidenta Armengol “perquè no s’atreveix a comparèixer a Balears”.

Finalment, Negueruela ha denunciat que el PP votarà en contra d’una “comissió d’investigació real, plantejada pels grups de l’oposició, en la qual es parlarà d’analitzar tot el període de gestió de les mascaretes, i no només el Govern anterior com vol el PP, perquè han blindat que Prohens no comparegui”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu adjunt, Marc Pons, qui ha posat el focus en el fet que la consellera de Salut hagi reconegut que té a la presidenta puntualment informada, per la qual cosa ha assegurat que “ara falta que informi al Parlament i expliqui com va anar la visita de la trama al magatzem de l’IBSalut”, a la qual cosa ha afegit que “la conclusió és clara, i és que la consellera García haurà de comparèixer a la comissió d’investigació”.

D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha centrat la sessió de control en la problemàtica de l’habitatge i en el fet que el Govern ha renunciat a fer servir les eines de les quals disposa per limitar el preu del lloguer.

La diputada Malena Riudavets ha posat de manifest que el 85% dels contractes del lloguer superen els límits establerts pel nou índex de preus del Govern d’Espanya, amb una situació que encara s’agreuja més a les Illes Balears.

Per això, ha demanat al Govern que declari les illes com a zona tensada perquè “ara mateix els preus pugen un 20% en el mercat lliure, i fent servir aquesta eina es pot aturar aquest increment desmesurat”. De fet, Riudavets ha explicat que “són solucions que funcionen a altres bandes, i ignorar aquesta eina, com ha decidit el Govern, és prioritzar els interessos de grans tenidors i promotors i ignorar els interessos de la ciutadania”.

Comments are closed