Llorenç Pou xifra en 205 milions d’euros el cost de la sentència de les vacances dels fixos discontinus

El diputat socialista critica que el Govern no hagi sabut anticipar-se i que el conseller de Treball no ha estat mai conscient del conflicte perquè no s’ha reunit amb els sindicats

El diputat socialista Llorenç Pou ha estimat avui que el cost de la sentència sobre les vacances per als treballadors fixos discontinus serà d’uns 205 milions d’euros. Aquesta estimació, explicada en seu parlamentària, es calcula a partir de l’impacte per cada treballador que és equivalent a una paga per persona.

Llorenç Pou també ha qüestionat que el Govern de Prohens no hagi reaccionat anticipadament per evitar una sentència d’aquestes característiques, però ha afegit que tanmateix el conseller de Treball no ha estat a l’alçada de la situació, perquè mai “no ha estat conscient del conflicte, ni ha intentat que no arribi a tribunals”.

D’altra banda, Pou ha reclamat al Conseller que es comprometi a posar tots els mitjans de la seva conselleria per assegurar que aquest nou dret dels treballadors i treballadores fixos discontinus es compleixi a totes les empreses amb cobertura del conveni col·lectiu.

Pou també ha indicat que al conseller Sáenz de San Pedro ja se’l coneix com “el conseller Robin Hood”, perquè amb la inacció del Govern els treballadors i treballadores fixos discontinus podr.n tenir una paga més, i ha criticat que el Govern encara no s’hagi reunit amb cap secretari general d’hostaleria sindical, ni amb UGT ni amb CCOO, que són els principals representants de treballadors del sector a les Illes Balears. “Haver-se reunit zero vegades amb José García Relucio i amb Silvia Montejano” no és de rebut.

El diputat socialista ha lamentat que “el conveni col·lectiu d’hostaleria ha acabat per primera vegada en els tribunals, el que suposa un trist rècord per a aquest Executiu”.

Recursos addicionals

Comments are closed