Prohens i Sáenz de San Pedro se situen al costat de les grans superfícies comercials i deixen de costat les pimes de les Illes

El diputat socialista Marco Guerrero critica que el PP no hagi votat contra de l’ampliació de grans comerços, que permetrà duplicar l’Alcampo de Marratxí

El diputat socialista Marco Guerrero ha lamentat avui que tant la presidenta del Govern, Marga Prohens, com el conseller de Comerç, Alejandro Sáenz de San Pedro hagin donat suport a la ampliació de la superfície d’Alcampo de Marratxí, en el moment que no han acceptat modificar un punt de la Proposició No de Llei del Grup Socialista que instava al Govern a rebutjar l’ampliació de grans centres comercials.

En aquesta línia, Guerrero ha dit que el Govern de Prohens no vol limitar les grans superfícies, i que l’Excecutiu balear ha tardat 8 mesos en obrir la porta a l’ampliació de Marratxí, que suposarà duplicar en metres quadrats l’actual superfície comercial.

“En canvi, amb l’anterior Govern, vàrem estar 8 anys sense cap nova macro superfície, inclòs el macroprojecte de ses Fontanelles; ara, en 8 mesos, ja tenim la primera ampliació”.

Amb la postura del PP, el Govern de Prohens “se situa al costat de les grans superfícies, i romp l’equilibri existent als pobles. Perquè ampliar els centres comercials són polítiques que afecten el petit comerç en benefici de les grans corporacions”.

En aquest sentit, Guerrero exposa que Prohens i Sáenz de San Pedro menteixen novament: “Avui, amb aquest posicionament, el conseller i la presidenta han mentit a totes les associacions que defensen el petit i mitjà comerç. Avui estan donant l’esquena a les pimes de les Illes Balears”.

Així mateix, el diputat socialista també ha lamentat que amb el vot negatiu del PP, el Govern de Prohens accedeix a l’ampliació dels dies festius i no al manteniment de la seva limitació a 10 dies anuals, també en contra del que demanen les petites i mitjanes empreses.

Recursos addicionals

Comments are closed