El PSIB-PSOE alerta de l’emergència climàtica en el Mediterrani i anima a arribar a acords globals per continuar fent passes cap a una transició sostenible

Pere Joan Pons: “El darrer informe de l’IPCC posa de manifest que estam en una situació d’urgència climàtica i que és més necessari que mai revertir els efectes de l’escalfament global”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats i president de la Comissió d’Assumptes Mediambientals de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCEPA), Pere Joan Pons, ha alertat de la situació d’emergència climàtica en la qual es troben els territoris del Mediterrani, segons l’informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) de l’ONU publicat recentment.

D’aquesta manera, Pons ha expressat que “davant aquesta situació d’urgència climàtica és més necessari que mai revertir els efectes de l’escalfament global mitjançant l’aplicació de polítiques de transició cap a un territori més sostenible econòmicament i socialment”. Així, el socialista ha posat en valor la importància d’arribar a “acords globals amb tots els partits polítics per posar fre a l’avanç del canvi climàtic”.

El socialista ha exposat que “l’informe de l’IPCC alerta del perill climàtic global, però especialment als territoris del Mediterrani”, a més i hi ha afegit “un fet que ja el podem començar a veure en els efectes devastadors dels incendis de Grècia o amb l’acceleració imparable de la pujada de la temperatura que demostren que s’han de fer més esforços i respondre de manera contundent per fer front a la urgència climàtica”.

A més a més, Pons ha posat en valor les polítiques sostenibles que els socialistes duim fent des del 2015 i, en concret, ha ressaltat la Llei del Canvi Climàtic de Balears, una normativa que fou pionera a tot Espanya i en la qual s’emmiralla la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica del Govern d’Espanya. També, el diputat socialista ha celebrat l’arribada dels fons europeus Next Generation EU que “permetran avançar en polítiques contra el canvi climàtic”, ha afirmat Pons.

Finalment, Pons ha incidit que “el Govern de les Illes Balears ja ha aplicat mesures per combatre l’emergència climàtica a l’arxipèlag, però hem de continuar fent feina per a una major transició ecològica i de descarbonització que no deixi ningú enrere”.

Comments are closed