El PSIB-PSOE anuncia la creació d’una empresa pública de gestió del sòl “per agilitzar els tràmits i garantir que les administracions de Balears tinguin sòl a la seva disposició i poder beneficiar a la ciutadania”

La proposta inclou la mobilització de 250 M€ entre el Govern, els Consells Insulars i els Ajuntaments “per generar sòl, construir HPP i habitatges a preu taxat, de la manera més ràpida”

La secretària general del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears, i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha anunciat que el Partit Socialista crearà una empresa pública de gestió del sòl “per agilitzar els tràmits i garantir que les administracions de Balears tinguin sòl a la seva disposició i beneficiar a la ciutadania”. Aquest anunci l’ha fet conjuntament amb els candidats socialistes als consells insulars i al Parlament de les Illes Balears.

Francina Armengol ha explicat que aquesta mesura “inclourà la mobilització de 250 M€ per part del Govern de les Illes Balears, els Consells Insulars i els Ajuntaments perquè entre tots poguem general sòl, construir HPP i habitatges a preu taxat, de la manera més ràpida”.

La secretaria general del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears, i candidata a la reelecció, Francina Armengol ha recordat que “Balears és pionera en tot el país per aprovar la seva llei d’habitatge i que des del 2015 ha augmentat un 73% la construcció d’habitatge públic i també s’ha aconseguit, amb la llei, que no passi, 30 anys després, a mans privades i sigui sempre dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”.

Armengol també ha anunciat que “els governs socialistes impulsaran el cohousing i que, a través de cooperatives se podran construir habitatges per conviure d’una altre manera: amb espais comuns i donar resposta també a la solitud no desitjada”.

“Farem un canvi de normativa i fugir dels adossats i xales de luxe perquè el que necessitam són pisos per a la classe mitjana i treballadora que es posin a disposicions de la gent i amb condicions de dignitat i assequibles”, ha afegit.

Finalment, Armengol, ha dit que “la política d’habitatge no es resol amb propostes fantasmes, i es fa des de la gestió, i per això, des del Partit Socialista podem estam estar molt orgullosos de la feina que hem fet perquè hem estat innovadors i hem executat les demandes fetes”.

COL·LABORACIÓ AMB TOTES LES INSTITUCIONS DE BALEARS

Per a la proposta anunciada per la secretaria general del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, serà necessària la col·laboració de la resta d’administracions de les Balears. A l’anunci també han participat Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i candidata a la reelecció, Josep Marí “Agustinet”, candidat a la presidència del Consell d’Eivissa, i Susanna Mora, presidenta del Consell de Menorca i candidata a la reelecció.

Catalina Cladera ha dit que “aquests 8 anys s’ha fet una aposta decidida per parts dels i les socialistes i del Consell de Mallorca s’han duit a terme accions dedicades als joves i la protecció de les dones com el projecte Aurora”. També ha afegit que “es destinaran 40M€ per adquirir habitatge per als col·lectius més vulnerables i que cal ser contundents amb el lloguer vocacional perquè aquestes cases tornin a la ciutadania de les Illes Balears”.

Josep Marí “Agustinet”, per la seva banda, ha fet èmfasi i ha dit que “la política d’habitatge serà un puntal per als socialistes d’Eivissa perquè s’haurà de fer tot el que no ha desenvolupat el consell presidit pel PP” i ha afegit que “els socialistes seguirem el camí de construir habitatge taxat per poder permetre l’emancipació dels joves”.

Finalment, Susanna Mora s’ha reafirmat “en el compromís amb la ciutadania, l’habitatge digne i assequible perquè el Partit Socialista és l’únic partit que té credibilitat per fer-ho possible i és l’únic que ha augmentat el sòl a l’illa de Menorca, ha construït habitatge i ha millorat l’eficiència energètica” Mora també ha anunciat que el Consell de Menorca destinarà 20 M€ per cedir sòl al Govern de les Illes Balears i continuar fent una col·laboració publicoprivada i posar-ho a disposició de la ciutadania a preu taxat”.

Comments are closed