El PSIB-PSOE anuncia que anirà “amb totes les forces” al Tribunal Constitucional per aturar el decret llei de depredació urbanística

Iago Negueruela al portaveu del PP: “Asseguri que aquest decret llei no acabarà amb la legalització del polígon de Campos o que no afectarà les il·legalitats d’Andratx, perquè no ho podrà dir”.  

El Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la validació del decret llei de “depredació administrativa i urbanística”, el qual, segons ha anunciat el portaveu parlamentari, Iago Negueruela, els socialistes recorreran per aturar-lo davant el Tribunal Constitucional “amb totes les forces, perquè hi ha moltes mesures que són inconstitucionals”.

El portaveu socialista ha denunciat que les mesures d’aquesta normativa “van en la direcció contrària del que diu la Comissió Europea en protecció d’espais mediambientals o en la gestió de l’aigua”, per la qual cosa “volem evitar la major depredació administrativa i del nostre territori que han vist mai aquestes illes”.

Negueruela ha criticat que el decret llei també “atempta contra la democràcia, perquè una llei s’ha de fer amb informes, dades i consultes, i el PP per fer-lo s’ho ha botat tot”. De fet, el socialista ha revelat que l’únic motiu del Govern per tramitar-lo com a projecte de llei és per intentar que “quan anem al Tribunal Constitucional no els puguin dir que no s’ha tramitat com a projecte de llei, per la qual cosa estan cometent un frau democràtic, amb la modificació de 50 lleis sense cap dada, cap informe, cap consulta ni cap al·legació de cap entitat”.

En un moment en el qual la fragilitat del nostre territori, limitat i més sensible que altres a les conseqüències del canvi climàtic, demana mesures de protecció i conservació, Negueruela ha acusat el Govern de donar “més benzina als sectors que li demanen amb una mesura ultraliberalitzadora, ja sigui per cremar la Comissió Balear de Medi Ambient o per satisfer a promotors, constructors i grans immobiliàries”.

Per tot plegat, Negueruela ha apuntat que “això no va de simplificar, va d’amnistiar cada any a mesura que els promotors i constructors demanin més mesures cada any; això va d’un model depredador mentre diuen que faran meses i estudis, però la realitat és que no hi haurà asfalt per tot el que volen fer amb les prebendes que donen a determinats sectors”.

A més a més, el socialista ha considerat la normativa “un atemptat contra el territori”, amb la qual es legalitzen parcs industrials il·legals a Campos, es destinen recursos agrícoles a usos turístics i es legalitzen tota classe d’activitats, especialment al sòl rústic, “donant una arma enorme als que cometen infraccions”.

De fet, Negueruela ha demanat al portaveu del PP que “asseguri que aquest decret llei no acabarà amb la legalització del polígon de Campos o que no afectarà les il·legalitats d’Andratx, perquè no ho podrà dir, perquè aquest decret llei té noms i llinatges”.

Un decret llei que en definitiva, segons Negueruela, suposa “més pressió per al territori, construcció de mansions, legalització de piscines quan entram en situació de sequera i legalització d’aparcaments en sòl rústic mentre també pretenen ampliar el Port de Palma”.

Comments are closed