El PSIB-PSOE demana a Prohens que dugui el decret llei de depredació i la macroampliació del Port de Palma a la mesa de sostenibilitat turística

Els socialistes han iniciat el diàleg amb diferents entitats ciutadanes, agents socials i ecologistes “per intentar presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei, de manera conjunta i organitzada”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, reclamarà a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que dugui a la mesa de sostenibilitat turística el decret llei de depredació urbanística i la macroampliació del Port de Palma prevista pel PP.

Ho farà durant la compareixença de la presidenta, el pròxim dijous, al ple del Parlament. Negueruela ha lamentat que “ahir va ser un dia trist perquè el PP de sempre, el de Prohens, Canyellas, Matas i Bauzá, va obrir una altra vegada les illes a la depredació del territori, a construir sense límits ni controls i a fer xalets amb piscines en sòl rústic, mansions de 500 metres quadrats o cases al Parc Bit”.

Per això, el portaveu socialista ha criticat que aquesta aprovació del decret llei de depredació urbanística s’hagi tirat endavant sense que la mesa de sostenibilitat hagi debatut res, i ni tan sols hagi posat damunt la taula “qui triarà el grup d’experts, com serà la forma d’organitzar-se i quins criteris hi ha per seleccionar les entitats”, qüestions que Negueruela plantejarà a Prohens en la seva compareixença.

Per tot plegat. Negueruela ha reivindicat que “el decret llei s’ha de parlar en aquesta mesa si volem una sostenibilitat de veres, perquè la modificació de més de 50 lleis s’ha de tractar en aquest àmbit, amb estudis que justifiquin, si és que es poden justificar, algunes de les mesures que preveu la nova normativa”.

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha anunciat que el PSIB-PSOE ha iniciat el diàleg amb diferents entitats ciutadanes, agents socials i ecologistes “per intentar veure com podem presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei, de manera conjunta i organitzada, perquè creim que hi ha articles que poden ser clarament inconstitucionals, per la qual cosa farem una anàlisi jurídica que compartirem amb el conjunt de la societat, ja que aquest decret llei no s’ha parlat amb ningú més que amb una part que hi té interessos monetaris concrets”.

A més a més, Negueruela ha avançat que la mesa de sostenibilitat també hauria de debatre sobre el gran projecte d’ampliació del Port de Palma que preveu Prohens, abans que passi de nou pel Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària. “S’ha de parlar amb entitats ambientals i veïnals, amb un debat profund de cap a on vol evolucionar el Port de Palma, perquè és un punt d’arribada de milers de persones a l’any i el que pretén el PP és incrementar la pressió humana sense estudis ni transparència”.

 

Derogació de la Llei de Memòria Democràtica i bandera LGTBI

D’altra banda, la Junta de Portaveus ha definit l’ordre del dia per al ple de dimarts que ve, en el qual es preveu la presa en consideració de la llei de Vox que eliminarà la Llei de Memòria Democràtica.

“Tornarà a ser un dia molt trist per la democràcia, perquè el PP accepta l’agenda de Vox i accepta la presa en consideració de l’eliminació de la Llei de Memòria. Democràtica, aprovada la passada legislatura amb nombrosos punts d’acord amb el PP”, ha denunciat Negueruela.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari socialista ha destacat que “mentre a Europa el Partit Popular Europeu pacta amb el Partit Socialista perquè els ultres no siguin a les institucions, a les Balears Prohens accepta que els ultres fixin l’agenda”.

Finalment, la Mesa del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la proposta del Grup Parlamentari Socialista per penjar la bandera LGTBI a la balconada de la institució amb motiu de l’orgull. “És important que no es produeixi la situació de l’any passat i que el Parlament no s’avergonyeixi dels drets i les llibertats de les persones, amb independència de la seva orientació sexual”, ha conclòs Negueruela.

Comments are closed