Els batles i batlesses del PSIB-PSOE expressen el seu rebuig al decret llei de depredació urbanística

Martí March, en representació de les batlies del PSIB-PSOE, ha reclamat al Govern un procés de diàleg seriós amb els ajuntaments sobre aquesta normativa “que ens complicarà la vida als municipis”.

El batle de Pollença, el socialista Martí March, ha expressat el rebuig dels batles i batlesses del PSIB-PSOE al decret llei de depredació urbanística i administrativa aprovat pel Govern de Prohens, en una reunió explicativa de la normativa a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.

En concret, March s’ha mostrat contundent per assegurar que “rebutjam aquest decret, la forma en què s’ha fet i el seu contingut”, per la qual cosa ha plantejat “que el Govern iniciï un procés clar de diàleg clar i seriós amb els ajuntaments”.

D’aquesta manera, el batle de Pollença ha desmentit les afirmacions que fa contínuament la presidenta del Govern, Marga Prohens, quan assegura que les batlies socialistes estan d’acord amb les mesures que planteja el seu decret llei, quan no és així.

De fet, March ha criticat que “no es pot fer una mesa de sostenibilitat i tenir aquest decret llei que no ha estat consensuat ni amb la societat, ni amb els grups polítics, ni amb els ajuntaments”.

Així les coses, el batle de Pollença, en representació de totes les batlies socialistes, ha defensat que “és evident que el decret no respon a les necessitats i demandes que tenim els ajuntaments en tots els aspectes, i a més a més, ens afectarà complicant-nos la vida a tots els nivells, tan urbanístics com amb les decisions que s’hagin de prendre”.

Pel que fa a les qüestions més preocupants del decret, March ha assenyalat l’amnistia urbanística “que provocarà molts de problemes”, el fet que les entitats socials siguin les encarregades de donar llicències i comunicacions,  i tot el que fa referència als aparcaments de 8 mesos “que no tenen cap tipus de sentit i que no responen a la realitat de cada ajuntament”.

A més a més, el socialista també ha expressat la seva preocupació pel fet que la normativa “ens dona competències per les quals no tenim els recursos i que tampoc hem demanat, i ens preocupa ser un element clau d’aquest decret i no haver pogut dialogar i consensuar moltes d’aquestes mesures”.

Finalment, i en l’àmbit educatiu, March ha rebutjat que “l’escola concertada de 0-3 anys tendrà més beneficis que els que poden tenir els ajuntaments”.

Comments are closed