El PSIB-PSOE denuncia que amb la derogació de la llei de memòria democràtica el PP “cerca aniquilar la memòria i blanquejar el franquisme”

Iago Negueruela ha criticat les incoherències d’un PP que mentre parla de posar límits al turisme amplia el Port de Palma, les terrasses i l’aparcament del Caló des Moro.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat que amb la derogació de la llei de memòria democràtica que es començarà a tramitar demà al Parlament, el PP “accepta les imposicions de Vox sense cap escrúpol, sense tenir en compte ni a víctimes ni a familiars”.

Negueruela ha posat de manifest el sorprenent canvi de postura del PP respecte d’aquesta normativa, tenint en compte que l’avui conseller Lafuente lloava les bondats d’una llei que la seva formació va subscriure en gran part, quan el dirigent popular deia “reconeixement, agraïment a tots els ponents, la seva predisposició a l’acord i la seva comprensió”. Fins i tot, es va modificar el títol de la normativa incorporant el reconeixement democràtica gràcies a una aportació del PP.

Per això, el portaveu socialista ha criticat que “no pot ser que el PP tengui tan condicionada les seves polítiques per la ultradreta, com hem vist en matèria de llengua, de cultura i ara de memòria democràtica”.

En concret, amb aquesta derogació s’invisibilitzaran les associacions memorialistes, s’eliminen expressament els continguts que permeten adquirir els coneixements sobre la veritat dels fets ocorreguts des de la Guerra Civil i el franquisme i s’evita la reparació per a les víctimes i familiars, amb la qual cosa “se cerca aniquilar la memòria democràtica i blanquejar el franquisme”.

De fet, Negueruela ha remarcat el fet que “mentre a Europa comencen les negociacions entre el PP i el PSOE per arribar a un acord per als diversos organismes de la Unió Europea, el PP de Prohens pacta amb la ultradreta, amb una gran incoherència d’un PP que a Europa diu una cosa i a Espanya i a les illes fan la contrària”.

“El PP té més mobilitzacions en contra en un any que l’esquerra en els vuit anys anteriors”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista també s’ha referit a les mobilitzacions de la ciutadania d’aquest cap de setmana contra la massificació turística, assegurant que “el PP té més mobilitzacions en contra en un any que l’esquerra en els vuit anys anteriors”, la qual cosa és fruit del fet que “la gent no suporta mentides i la gent veu declaracions per una banda i fets que les contradiuen per l’altra”.

Exemples d’aquestes greus contradiccions són l’ampliació de les terrasses en les zones turístiques de Palma mentre el batle deia que s’han de posar límits al turisme, l’ampliació del port de Palma que el PP ha impulsat des de l’obscurantisme i la manca de transparència, o el doblament de l’aparcament del Caló des Moro mentre la batlessa del PP diu que no hi ha d’anar més gent.

A tot això, s’ha de sumar que el PP no vol aplicar la declaració de zones tensades a les illes per limitar els preus del lloguer i facilitar així l’accés de la ciutadania a l’habitatge.

“Totes les declaracions que fa el PP són una enorme pantomima perquè no poden dir que faran estudis durant anys i que adoptaran mesures i pel camí amplien el port de Palma, les terrasses i doblen un aparcament al Caló des Moro”, ha conclòs Negueruela.

Comments are closed