El PSIB-PSOE aplaudeix el reforç de les mesures contra el turisme d’excessos perquè “evitaran posar en risc que som una destinació segura”

Sílvia Cano: “No podem posar en risc tota la feina que ha fet la ciutadania de Balears durant el confinament, quan estam reactivant l’economia i el turisme de forma segura”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha aplaudit les noves mesures implantades pel Govern de les Illes Balears per lluitar contra el turisme d’excessos, com és el tancament d’establiments de comerç, oci i restauració dels carrers Miquel Pellisa i pare Bartomeu Salvà de la Platja de Palma i Punta Ballena a Calvià, o la prohibició de taules altes i tamborets, canyetes llargues o tassons de més de 0,5 litres.

Unes mesures que per a Cano permetran “actuar amb total contundència i responsabilitat per part del Govern de les Illes Balears per garantir la seguretat i la salut de la població, protegint l’economia i continuant com a destinació turística segura”.

La portaveu socialista ha defensat que “no podem posar en risc tota la feina que ha fet la ciutadania de Balears durant el confinament, quan estam reactivant l’economia i el turisme de forma segura”.

Pel que fa al ple extraordinari del pròxim dimarts, previsiblement es validarà el decret aprovat el passat divendres pel Govern, amb el qual es pretén protegir millor a la població i reforçar les actuacions contra les aglomeracions i les festes il·legals.

També tendrà lloc la compareixença de la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, per explicar l’abast del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Balears. Un pla que tal com ha recordat Cano, “mobilitza 618 milions d’euros a curt termini i conté 131 mesures per reforçar els serveis socials, els sanitaris i l’educació, amb un compromís per la sostenibilitat, el comerç local, el sector primari, la ciència i la innovació i amb la lluita contra el canvi climàtic com un dels elements essencials”.

En aquest sentit, Cano ha lamentat “que el PP no es volgués sumar a aquest pacte i es desperti ara presentant una Proposició No de Llei per presentar esmenes a un pacte signat amb els agents socials i econòmics, els consells insulars dels quals en presideix un i voler tornar a debatre una qüestió signada i presentada socialment”.

Comments are closed