El PSIB-PSOE aplaudeix la proposta socialista presentada al Senat per salvar els pactes successoris

Pilar Costa: “Lamentam que el que hagués pogut ser un consens entre les diferents forces polítiques, no hagi estat així perquè el Partit Popular  hagi preferit la confrontació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat positivament l’esmena presentada pel PSOE al Senat al projecte de Llei Antifrau sobre els pactes successoris, una figura del dret civil propi de les Illes Balears, que ara tindrà assegurat una tributació justa de les herències en vida i a la vegada, mantindrà l’esperit de la figura, però amb una limitació temporal de cinc anys.

“Creiem que el PSOE ha fet una feina intensa per arribar a una solució pactada i molt treballada, a més volem agrair l’esforç que han dut a terme des de la conselleria d’Hisenda del Govern de les Illes Balears per treballar conjuntament amb el Ministeri d’Hisenda, qui ha estat sensible a les peticions que hem fet des de Balears”, ha exposat la portaveu socialista.

A més, Costa ha recordat que “ja vàrem intentar introduir aquesta proposta en la tramitació de la Llei al Congrés, però el grup del Partit Popular va boicotejar la possibilitat de modificar-la perquè varen jugar al tot o res”, i hi ha afegit “al final s’ha arribat a un consens gràcies als socialistes i aquesta esmena es durà endavant la setmana que ve a comissió i, després, al ple del Senat”.

Així i tot, la portaveu socialista ha expressat que “ens alegram que el PP es ‘congratuli’ per aquesta proposta, però ens alegraríem més si s’hagués pogut aprovar amb el consens de les diferents forces polítiques, però el PP va preferir la confrontació”.

Valoració de les noves mesures epidemiològiques

En altres assumptes, Costa ha aprofitat per valorar les noves mesures epidemiològiques anunciades pel Govern de les Illes Balears aquest dimarts després de la Mesa de Diàleg Social. “Donam tot el nostre suport al Govern, no només amb les mesures sinó en tota l’estratègia que s’ha demostrat encertada”, ha assegurat la socialista.

D’aquesta manera, Costa ha afirmat que “dur a terme una desescalada lenta, prudent i segura ara ha permès una major reactivació econòmica de les Illes Balears i arribar a la recta final de la desescalada a partir d’aquest dissabte”, una vegada s’aprovin les mesures al consell de govern extraordinari.

En la mateixa línia, la socialista ha volgut agrair “l’esforç a la ciutadania de Balears que han fet durant tot aquest temps malgrat el cost social i econòmic, però  que ara ens permet arribar a l’inici de la temporada amb els deures fets i sent uns dels territoris amb millors dades epidemiològiques d’Europa”.

No obstant això, la socialista ha subratllat que la reactivació econòmica de les Illes està avançant sense el suport del Partit Popular. “Hem de lamentar l’absència del PP no només en les negociacions, sinó en la reactivació de l’economia”. “Els hi tornam a estendre la mà perquè se sumin al Pacte de Reactivació i, per tant, a la nova Comissió de Treball de Fons Europeus”.

Sortida del PP del pacte antitransfuguisme

D’altra banda, Costa ha valorat negativament que el Partit Popular hagi abandonat el pacte antitransfuguisme després de més de 20 anys de vigència. “Des del punt de vista polític és molt preocupant que un partit que va signar un pacte fa 20 anys decideixi abandonar-lo”, ha assegurat la socialista.

“Això no és fruit de la casualitat, dona resposta a una estratègia calculada de tenir les mans lliures per anar captant trànsfugues i formar majories no democràtiques que sustentin el transfuguisme”, ha afirmat Costa. Per aquest motiu, la socialista ha fet una crida al PP “perquè tornin al pacte i no comencin una deriva molt poc democràtica”.

Comments are closed