Ander Gil: “Hem donat resposta i resolt mitjançant una esmena al Senat els pactes successoris a Balears

Cosme Bonet ha assegurat que els pactes successoris “tindran el mateix efecte” que serà complet després de 5 anys o en cas de defunció, però donant un marge “per evitar eludir pagar determinats tributs”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Senat, Ander Gil, ha expressat durant una visita a Mallorca per tractar diversos assumptes amb càrrecs orgànics del PSIB-PSOE, que “hem donat resposta i hem resolt mitjançant una esmena al Senat els pactes successoris en les Illes Balears”.

D’aquesta manera, Gil ha exposat que “amb aquesta proposta en positiu es protegeix el dret civil propi de l’arxipèlag balear i, també, es combat el frau fiscal”. A més, el portaveu socialista al Senat hi ha afegit que “esperam el suport del PP a pesar que com en altres tants temes es posa al costat del problema i no la solució”.

Així, Gil ha fet una crida al Partit Popular perquè a la votació d’aquest dijous al senat “se sumin al consens i resolguem de manera equilibrada un problema que fa molt de temps que està enquistat”, ha incidit el portaveu socialista en declaracions a mitjans mentre visitava el Santuari de Cura a Algaida.

Per la seva part, el coordinador del Grup Territorial de Senadors de les Illes Balears, Cosme Bonet, ha assegurat que “l’esmena socialista ens permet salvar els pactes successoris, però es dóna un termini de cinc anys pel qual el bé heretat no es podrà vendre, evitant així una fórmula per no pagar determinats tributs que és el que pretén arreglar aquesta llei”.

Bonet ha aclarit que “els pactes successoris tindran el seu mateix efecte, que serà complet després de cinc anys o en cas de defunció, és a dir, la institució no toca, només es posa un termini de cinc anys”. El coordinador socialista del Grup Territorial de Senadors de les Illes Balears ha explicat que “la modificació afecta sobretot a grans patrimonis, pel que pensam que tothom ha de contribuir, segons les seves capacitats, a sostenir els serveis públics i l’estat del benestar”.

Així i tot, Bonet ha subratllat que “és una mesura que dissuadirà d’utilitzar aquesta figura tradicional del dret civil balear per fer-ne una operació de venda, si no que s’utilitzarà per al que ha existit sempre que és donar en vida una herència d’un negoci familiar o patrimoni per gaudi de l’hereu.

Visita a Mallorca d’Ander Gil

Les declaracions del portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Senat, Ander Gil, s’han fet en el marc de diverses visites on ha aprofitat per donar l’enhorabona a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en una audiència al Consolat de Mar. Gil ha posat en valor “les dades tan positives de la vacunació i incidència de Balears que ens fan ser optimistes en l’avanç tan important per posar fi a la pandèmia i afavorir l’arribada de turistes a Espanya i a les Illes”.

Gil, també s’ha reunit amb el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, i està previst que visiti a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. Durant aquest matí Gil ha fet un recorregut per Algaida juntament amb la senadora per Mallorca Susanna Moll i la batlessa Maria Antònia Mulet.

A més a més, ha valorat positivament les iniciatives de foment del turisme sostenible, ja que segons ha explicat, van en consonància amb el que està impulsant el Govern d’Espanya en el marc de l’estratègia europea. Gil hi ha afegit que “avui hem rebut la visita de Von der Leyen per donar llum verda al pla espanyol de recuperació, ja que som uns dels primers països que han fet els deures per l’arribada dels fons europeus que impulsarà aquest model de turisme sostenible”.

Finalment, Gil ha recordat que “la recuperació està en marxa i ara hem de fer feina junts per assegurar que no sigui una recuperació temporal, sinó un creixement sostenible i sostingut que arribi a tots els ciutadans d’Espanya.

Comments are closed