El PSIB-PSOE aposta per desenvolupar la Llei de Dependència i dotar-la de més recursos econòmics

Cosme Bonet: “Som un partit que aposta per un Estat de drets socials i no per un Estat assistencialista”

El PSIB-PSOE ha celebrat una trobada amb entitats del tercer sector social de Balears per escoltar les seves necessitats i les polítiques que creuen que s’han d’impulsar des del Govern d’Espanya.

El candidat socialista per Mallorca al Senat, Cosme Bonet, ha aprofitat per explicat algunes de les propostes electorals de la formació per al 10 de novembre, entre les quals ha destacat el compromís de desenvolupar la Llei de Dependència, “aprovada per un Govern socialista i que amb el PP ha estat tancada a un calaix sense suficient finançament”.

Per això, Bonet ha avançat que el compromís dels socialistes és “destinar 800 milions d’euros a aquest àmbit, tal com contemplaven els Pressuposts Generals de l’Estat per enguany que finalment no van ser aprovats”. Una aposta que pel socialista és mostra de “la importància que des del Partit Socialista donam al quart pilar de l’Estat del Benestar”.

A més a més, el candidat socialista ha volgut recordar que “si hi ha un partit que durant la història democràtica d’Espanya ha aplicat polítiques socials i ha avançat en la seva aplicació, és el Partit Socialista, un partit que aposta per un Estat de drets socials i no per un Estat assistencialista”.

En aquest sentit, ha reconegut que “ens queda molt per fer i per avançar perquè la societat evoluciona, les demandes socials creixen i els estats han de donar respostes a les necessitats socials dels seus ciutadans i ciutadanes”.

Per part seva, la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, ha recordat que en aquests 15 mesos de govern de Pedro Sánchez s’ha impulsat una iniciativa tan potent com l’Alt Comissionat contra la pobresa infantil, i ara es pretén impulsar un Ingrés Mínim Vital, equivalent a la Renda Social que ja s’impulsa des de Balears, perquè “les mesures socials són les que més ens interessen com a socialistes”.

Finalment, Moll ha reiterat el compromís dels socialistes amb les polítiques socials, com “continuar augmentant el Salari Mínim Interprofessional, potenciar el lloguer social o la lluita per la igualtat”.

A la trobada sectorial també han participat el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, i la secretària de Serveis Socials del PSIB-PSOE, Beatriu Gamundí, els quals han contestat també a totes les inquietuds i propostes dels representants del tercer sector social de les illes.

Comments are closed