Pedro Sánchez demana a Palma la concentració del vot “en l’únic projecte polític que pot garantir l’estabilitat a Espanya”

El candidat a la presidència del Govern d’Espanya ha recordat que el 10 de novembre “no podem faltar a les urnes” perquè ara mateix “tenim el mateix nombre de vots que la resta de partits: zero”

El secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat en un acte a Palma amb 600 assistents que el 10 de novembre “concentrem el vot en l’únic projecte polític que pot garantir l’estabilitat a Espanya: el del Partit Socialista”, alhora que ha recordat que “ara mateix tenim el mateix nombre de vots que la resta de partits: zero”, motiu pel qual “dia 10 de novembre no podem faltar a les urnes”.

Sánchez ha dirigit aquest missatge particularment “a tots aquells que posen per damunt l’interès general enfront del particular”, amb l’objectiu de “tombar el mur del principal problema polític del nostre país, que és el bloqueig”, ja que “sense govern, els problemes reals de la gent no es poden resoldre”.

En aquest punt, Sánchez ha fet referència als compromisos del Partit Socialista per derogar la LOMCE i aprovar una nova llei educativa, aprovar la llei d’Eutanàsia, seguir apujant el salari mínim interprofessional, aprovar un nou Estatut dels Treballadors o garantir el sistema de pensions, entre altres mesures.

Un seguit de mesures enumerades per Sánchez que han inclòs un compromís destacat per a les Illes Balears, com és aprovar la part fiscal del Règim Especial de les Balears i que només serà possible “amb un govern estable i amb una majoria parlamentària clara”, ha insistit el secretari general del PSOE.

Així mateix, Sánchez també ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà demà els 18 milions per als afectats per les torrentades a Mallorca.

El candidat a la presidència del Govern d’Espanya també ha tengut paraules per recordar l’exhumació del dictador Franco del Valle de los Caídos, que ha descrit com a “victòria de la democràcia”. No obstant això, Sánchez ha recordat que “just hem començat a pagar el deute” i que encara queda molt per fer.

A l’acte també ha participat la secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, qui ha començat la seva intervenció animant els més de 600 assistents a l’acte que vagi a votar el 10 de novembre, perquè només així “tornarem a guanyar”.

Una fita per a la qual el Partit Socialista està ben preparat, ha afirmat Armengol, al·ludint al fet que els socialistes “estam més forts i units que mai i som l’únic partit que té projecte, història, idees, il·lusió, valentia i la gent preparada”.

Armengol ha posat d’exemple les Illes Balears per demanar el màxim suport a les urnes el 10 de novembre. “Volem per a Espanya el que ja tenim per a les illes”, en referència, entre d’altres, a mesures com la llei contra el canvi climàtic, la renda social garantida o l’eliminació del copagament farmacèutic.

Precisament, Armengol ha insistit que “només un Govern presidit per Pedro Sánchez” podrà dur a terme mesures com aquestes, “i no les dretes, que si a l’abril ja intuíem que es podien ajuntar, ara ja ho sabem cert”. “Necessitam un govern estable, fort i progressista que encari els problemes reals de la gent”, ha dit Armengol.

La socialista també ha exposat com és de necessari un govern presidit per Sánchez, en particular per a les Illes Balears, recordant els 8 milions d’euros aprovats recentment per pal·liar els efectes de la caiguda de Thomas Cook o per dissenyar uns pressupostos generals de l’Estat “que tenguin en compte el factor de la insularitat”. “Qui penseu que ho farà? Qui va aprovar el règim especial de Balears o qui el critica?”, ha demanat Armengol als més de 600 assistents a l’acte.

“Espanya necessita un govern compromès amb la gent”, ha asseverat Armengol, abans de recordar algunes fites de governs socialistes en matèria de diversitat, igualtat i memòria històrica. “Totes les lleis d’igualtat tenen llinatge socialista”, ha recordat la socialista, alhora que ha donat les gràcies a Pedro Sánchez per “haver tret el dictador el mausoleu”.

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha demanat màxima mobilització el 10 de novembre “per tornar a fer històrica” i perquè “si a l’abril vàrem combatre la foto, ara ja els tenim davant; són de carn i ossos”, ha asseverat Pons en referència als governs de la dreta amb l’extrema dreta.

En aquest sentit, Pons també ha recordat les diferències en la manera de fer política dels governs de dreta respecte dels socialistes. “Fa 15 mesos que anem a millor”, ha exposat Pons, posant d’exemple casos com el de Thomas Cook, la pujada del salari mínim o la protecció de pensions. “No hi ha color entre el país que va deixar Mariano Rajoy i el de Pedro Sánchez”, ha insistit Pons.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha recordat que “els socialistes mai no ho tenim fàcil”, fent al·lusió a les “traves” a què s’han d’enfrontar els socialistes “perquè volem canviar les coses i això hi ha molta gent a qui no li interessa”.

Entre els canvis que ha mencionat Hila s’hi troba la lluita contra el canvi climàtic, i ha dit que això no serà possible “sense un president que s’ho cregui”. “Això no és només una cosa de progressistes, és el que demanen els joves de tot arreu”. Per això, Hila ha demanat fer president Pedro Sánchez el 10 de novembre.

Comments are closed