El PSIB-PSOE aposta per més recursos econòmics, diàleg i noves normatives que superin la LOMCE per a millorar l’educació a Espanya i Balears

Cosme Bonet ha avançat el compromís socialista de fer gratuïts els llibres de text, menjador i material escolar per a les famílies en situació de vulnerabilitat

Els candidats socialistes per Mallorca al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, acompanyats del conseller d’Educació del Govern de les Illes Balears, Martí March, han mantingut una trobada sectorial amb representants del sector educatiu de les illes per explicar les propostes del PSIB-PSOE de cara a les eleccions generals del 10 de novembre i per recollir les seves principals reivindicacions.

En aquest sentit, Cosme Bonet ha reivindicat la necessitat de tenir “un Govern d’Espanya estable que aporti dues coses fonamentals: diàleg i finançament”.

Pel que fa al diàleg, Bonet, ha explicat que “després de l’exemple de Balears, amb un PP que va treure 100.000 persones al carrer amb la seva política regressiva, ara tenim pau social, per la qual cosa és un exemple de diàleg amb la comunitat educativa que volem traslladar a l’Estat per assolir una nova Llei d’Educació que superi a la LOMCE”.

En el cas del finançament, el candidat socialista ha avançat el compromís socialista “d’arribar al 5% d’inversió en educació l’any 2025 per assolir objectius com és el de fer gratuït el menjador, el material escolar i els llibres de text per a les famílies vulnerables”.

Per part seva, la també candidata al Senat, Susanna Moll, ha destacat la necessitat de fomentar la participació de la comunitat educativa en la presa de decisions “per assolir un gran pacte per l’educació que faci possible deixar enrere la LOMCE”.

En qualsevol cas, l’objectiu dels socialistes és traslladar l’exemple i la bona gestió de Balears al Govern d’Espanya, ja que “en quatre anys hem demostrat que sabem fer les coses des del diàleg i la complicitat de la comunitat educativa perquè és l’única forma d’avançar”.

March ha recordat que “en el temps que duim governant hem invertit més de 224 milions d’euros, hem posat 1.500 professors nous, hem posat professorat per atenció a la diversitat i hem millorat les infraestructures educatives”.

Per continuar avançant, el conseller d’Educació ha insistit en què és fonamental tenir un Govern d’Espanya “que faci una nova llei educativa amb un nou model adaptat al segle XXI, que impulsi la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys, i que desenvolupi una nova Llei d’Universitats”.

“Recursos econòmics, noves normatives i diàleg per continuar millorant l’educació a les Illes Balears i a Espanya”, ha conclòs March.

Comments are closed