El PSIB-PSOE es compromet a tornar a apujar el salari mínim i aprovar un nou Estatut dels Treballadors

Els joves també centren una de les mesures en ocupació més destacades dels socialistes, amb la posada en marxa d’un Pla de Xoc d’Ocupació Jove que permeti retenir el talent

Els candidats al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, i al Senat per Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Mall, han explicat les principals propostes dels socialistes en l’àmbit laboral i de l’ocupació de cara als comicis generals d’aquest diumenge, entre les quals destaquen tornar a apujar el salari mínim interprofessional, aprovar un nou Estatut dels Treballadors i executar un Pla de Xoc d’Ocupació Jove.

Tal com ha explicat Pons, la redacció d’un nou Estatut dels Treballadors persegueix l’objectiu de “tornar a la negociació col·lectiva i al diàleg per tal de crear una ocupació digna, millorar la qualitat dels llocs de feina i retornar la dignitat als treballadors”.

El candidat socialista, en aquest punt, ha parlat de les mesures dutes a terme a les Illes Balears els darrers quatre anys i que ara es volen “exportar” a la resta d’Espanya. En particular, s’ha referit a Pla contra la precarietat laboral, gràcies al qual més de 24.000 persones han vist millorades les condicions laborals.

“Les Illes Balears som un model clar d’èxit”, ha asseverat Pons, qui també ha recordat que en quatre anys s’han creat a l’arxipèlag més de 85.000 llocs de feina, s’han col·locat els salaris per damunt de la mitjana estatal i s’han signat convenis per millorar els salaris i condicions a l’hostaleria i el comerç, entre altres mesures.

Enfront d’aquest model, ha explicat Pons, “trobam el model del PP, amb acomiadaments i retallades, que allò que aconsegueix és obrir l’escletxa salarial i dificultar que els treballadors puguin arribar a final de mes”.

Per la seva banda, el candidat al Senat, Cosme Bonet, ha emfasitzat el compromís dels socialistes per tornar a apujar el salari mínim interprofessional fins a situar-lo en el 60% del salari mitjà a final de legislatura per tal “d’apropar-nos a l’estàndard europeu”.

“S’ha demostrat que la pujada del salari mínim a 900€ no va enfonsar l’economia espanyola, tal com va anunciar la dreta”, ha exposat Bonet, “sinó que ha permès una millora en els salaris de milers de treballadors”.

Així mateix, Bonet ha criticat el model laboral del PP perquè “representa un retrocés en els drets dels treballadors” i ha recordat com “els socis de la dreta” pretenen suprimir dl dret a vaga o substituir els convenis col·lectius per pactes interpersonals, cosa que provocaria que la negociació col·lectiva “perdi força”.

La tercera mesura destacada té els joves com a principals destinataris, col·lectiu “perjudicat especialment per la dreta”, tal com ha asseverat la candidata al Senat Susanna Moll.

Es tracta de la posada en marxa d’un Pla de Xoc d’Ocupació Jove que permeti la retenció de talent i eviti que els joves hagin de sortir a fora per trobar una feina digna o que no es puguin dedicar professionalment en la matèria en la qual s’han format.

Per tot això, els tres candidats han demanat el vot per al Partit Socialista aquest diumenge, per vetllar pels drets dels treballadors i treballadores del país.

Comments are closed