El PSIB-PSOE celebra el decret per facilitar l’accés a l’habitatge perquè “aporta mesures innovadores que donen resposta als problemes de la ciutadania”

Sílvia Cano ha demanat a PP i C’s “que aïllin a l’extrema dreta i no es deixin arrossegar amb la proposta de derogar la Llei de Memòria Democràtica, la qual la passada legislatura va suscitar un ampli consens parlamentari”

El Grup Parlamentari Socialista ha valorat molt positivament el decret per facilitar l’accés a l’habitatge aprovat pel Consell de Govern, perquè tal com ha avançat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano, “és un paquet de mesures innovadores que pretenen donar resposta a un dels principals problemes de la ciutadania, facilitant l’accés a l’habitatge a la classe mitjana a un preu assequible”.

Cano ha celebrat que la nova normativa “suposa un reforç al camí iniciat el 2015 amb la Llei d’Habitatge que posa a disposició de l’administració els habitatges buits dels grans tenidors per destinar-los a lloguer social, amb el pressupost més alt destinat a habitatge, amb les deduccions fiscals per facilitar l’accés a l’habitatge a qui més ho necessita i amb els més de 500 habitatges públics que estaran en construcció enguany”.

Tot plegat, ha defensat la portaveu socialista, “davant les improvisacions del PP i de Company, el qual va vendre solars destinats a construir-hi habitatge públic per fer-hi un hotel de luxe amb arguments classistes com que a primera línia de mar no és un lloc adequat per fer-hi habitatge social”.

Pel que fa al plenari del Parlament de demà, Cano ha anunciat el vot en contra dels socialistes a la proposta de Vox per derogar la Llei de Memòria Democràtica, perquè suposa “un menyspreu i una ofensa a les víctimes del franquisme”.

La portaveu socialista s’ha enorgullit que “la Llei de Memòria Democràtica i la Llei de Fosses ens fan millors com a societat perquè ens reconcilien amb el nostre passat, tancant ferides i restituint a les víctimes de la dictadura franquista”.

De fet, gràcies a aquestes dues normatives s’han pogut obrir 13 fosses, recuperar una setantena de cossos i identificar a 20 víctimes del feixisme, per la qual cosa “són polítiques que no tenen marxa enrere i que seguirem desenvolupant malgrat la simpatia de Vox per temps obscurs que no tornaran”.

En aquest sentit, Cano ha reiterat el compromís socialista amb la memòria històrica, des del qual “seguirem desenvolupant la Llei de Memòria Democràtica, el dret a la veritat, el cens de víctimes, el dret a la memòria i a la reparació i el reconeixement de les víctimes per garantir que els espais de convivència no tenguin vestigis franquistes”.

Finalment, la portaveu parlamentària socialista ha demanat a PP i C’s “que aïllin a l’extrema dreta i no es deixin arrossegar amb la proposta de derogar una llei que la passada legislatura va suscitar un ampli consens parlamentari”.

Crida a la mobilització el 8M

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha aprofitat la seva compareixença de premsa per fer una crida a la mobilització i convidar a tothom a participar dels actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora i sobretot, a la manifestació de diumenge.

“Les dones tornarem a sortir als carrers per reivindicar el que encara ens queda per aconseguir i per commemorar les conquestes assolides els darrers anys, amb la Llei d’igualtat, el pacte contra les violències masclistes, l’ampliació del permís de paternitat, la feina de coeducació a les escoles, l’augment de les pensions o la pujada del salari mínim”, ha manifestat Cano.

En qualsevol cas, Cano ha insistit en què “els i les socialistes ens sumarem a les accions previstes pel PSIB-PSOE i pels col·lectius feministes des del convenciment que encara ens queda molt per fer per aconseguir la igualtat real, la igualtat salarial, avançar en corresponsabilitat, conciliació de vida familiar i personal i l’erradicació de la violència masclista i la violència sexual”.

Comments are closed