El PSIB-PSOE tornarà a sortir al carrer per escoltar la societat i explicar a la ciutadania les principals polítiques desenvolupades

L’acció es durà a terme sota el lema “Les Illes que vols” i recupera elements essencials del programa electoral de les eleccions autonòmiques i locals del 26 de maig de 2019

El PSIB-PSOE ha reunit avui el primer Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, des de la posada en marxa del Govern d’Espanya, i ho ha fet per analitzar la situació política actual, retre comptes i explicar les principals polítiques que s’estan duent a terme des de les institucions.

Precisament, un dels punts destacats de l’ordre del dia ha estat l’anunci de la posada en marxa d’una nova acció territorial per “escoltar la societat i explicar a la ciutadania què estam fent”, tal com ha posat de relleu el portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela.

L’acció, que es desenvoluparà sota el lema “Les Illes que vols”, recupera elements essencials del programa electoral de les eleccions autonòmiques i locals del passat 26 de maig.

“Tornarem a explicar els compromisos que vàrem adquirir i explicarem les polítiques que estam duent a terme per assolir-los”, ha emfasitzat Negueruela, fent especial incidència en què es tracta d’una acció per apropar als municipis, mitjançant assemblees obertes, les mesures més destacades.

Aquesta acció s’estrenarà el 10 de març amb un acte a Calvià per explicar “l’aposta del Govern per un turisme de qualitat i contra els excessos” i al qual seguiran unes jornades centrades en les mesures que s’estan duent a terme en matèria d’habitatge, que Negueruela ha destacat com a “essencials”.

Un lloc millor on viure

 El Consell Polític també ha servit per posar de relleu que les illes estan “en millor que el 2015”, ja que cinc anys després “gaudim d’un entorn millor”, en referència a les polítiques que han fet possible salaris més alts, més i millors llocs de feina i les encaminades a pal·liar els efectes del canvi climàtic, anar cap a un model turístic que freni els excessos i impulsar habitatges dignes a preus dignes.

Negueruela també ha destacat el decret del Parc Bit per fomentar les empreses de base tecnològica i el qual “protegirà de l’especulació el centre de desenvolupament tecnològic, un dels elements per diversificar la nostra economia”.

Així mateix, el portaveu socialista ha recordat que encara queden reptes per davant “que assumirem, perquè ens queda molta acció política per desenvolupar”.

El repte de l’habitatge digne a preu digne

De fet, un dels temes centrals d’aquesta, serà l’habitatge, ha explicat Negueruela, alhora que ha recordat com les Illes Balears, amb el Govern presidit per la socialista Francina Armengol, “ha apostat clarament per una llei d’Habitatge, cosa que no passava amb el Partit Popular, que feia hotels en sòl públic”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat al PP que, precisament, “en lloc de cridar haurien de donar suport al decret llei” perquè la seva política d’habitatge “va ser de menys dos pisos, usant solars públics per especular”.

L’aposta per la igualtat real i efectiva

El Consell Polític també ha debatut dues propostes de resolució, una de les quals centrada en el 8 de marc, Dia de la dona.

El portaveu ha anunciat que els socialistes, com ja és habitual, se sumaran a totes les mobilitzacions però, a més, organitzaran activitats simultànies a totes les illes, amb un sopar a Mallorca, una xerrada de la consellera d’Igualtat, Pilar Costa, a Eivissa i un cinefòrum sobre prostitució i tràfic de dones a Maó.

Un 8 de març, tal com ha fet palès Negueruela, que enguany adquireix especial rellevància per la probable aprovació demà de “l’esperada llei de llibertat sexual perquè només sí sigui sí”.

“Volem una societat en la qual les dones siguin plenament lliures, se sentin segures i participin activament de la vida pública, sense discriminacions en el mercat laboral, ni en l’accés a aquest, ni durant el treball ni en sortir-ne, perquè tenen pensions més baixes que els homes”.

Polítiques per a una societat envellida

La segona proposta de resolució se centra en l’envelliment de la població i demana “la posada en marxa d’accions polítiques capaces de fer front als reptes derivats d’aquest envelliment”.

El socialista ha anunciat que es crearan grups de treball específic per tractar aquestes qüestions i que un dels compromisos forts dels socialistes serà treballar “per garantir un sistema de pensions públic” i ha recordat el compromís dels socialistes amb aquesta qüestió, recordant la feina feta en l’àmbit de la cronicitat, especialment amb la licitació d’espais com el nou Son Dureta, Can Misses i Verge del Toro.

Així mateix, el Consell Polític ha debatut dues propostes de resolució a proposta de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears. Una centrada en l’impuls a la pràctica i la visibilitat de l’esport femení i una de suport al Consell de la Joventut de les Illes Balears.

Comments are closed