El PSIB-PSOE celebra la representació balear a la Comissió Executiva Federal del PSOE amb el socialista menorquí Marc Pons encapçalant la secretaria de Transició Ecològica

Pilar Costa: ”Al 40è Congrés del PSOE s’ha posat en valor que els socialistes estam més units i forts que mai i que estam preparats per continuar fent possibles els canvis que necessita la nostra societat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat la representació balear, que de moment compta amb 4 representats, a la Comissió Executiva Federal del PSOE amb el socialista menorquí Marc Pons encapçalant la secretaria de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat.

Costa ha expressat que “és una molt bona notícia que puguem comptar amb una secretaria tan important com és la de Transició Ecològica, ja que és un tema clau en els moments que estam vivint”. A més, ha donat l’enhorabona a la resta de companys Silvana González, Isabel Oliver i Iago Negueruela que han estat elegits nou membres del Comitè Federal.

Així mateix, Costa ha incidit que “al 40è Congrés del PSOE s’ha en valor que els socialistes estam més units i forts que mai i que estam preparats per continuar fent possibles els canvis que necessitat la nostra societat”. Un Congrés que s’ha celebrat aquest cap de setmana a València.

La portaveu ha exposat que “els socialistes hem pogut debatre sobre habitatge, sostenibilitat, feminisme i molts més temes que preocupen a la ciutadania”, i hi ha afegit que “la nostra secretària general i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, va participar en una taula rodona sobre habitatge on va ressaltar que l’habitatge és un pilar essencial de l’Estat del Benestar i que els socialistes sempre hem defensat que aquest ha de ser un vertader dret fonamental”.

També, Costa ha recordat que al 40è Congrés del PSOE es va tractar la peculiaritat que tenen les Illes quant al repte demogràfic en referència a l’Espanya que s’omple.

Llei d’Educació i VOX

Pel que fa als temes destacats de l’ordre del dia del ple del Parlament de les Illes Balears, Costa ha avançat que “tornarem a tenir l’oportunitat de debatre sobre la Llei d’Educació de les Illes Balears, una llei prou important que serà la primera normativa autonòmica en aquesta matèria”.

“La ultradreta ha presentat l’única esmena a la totalitat  al projecte de Llei d’Educació sent l’únic partit que ha fet ús d’aquest recurs.” “Consideram que presentar una esmena a la totalitat és rebutjar la necessitat de consens que demana la comunitat educativa i rebutjar els inicis d’aquesta llei que va néixer d’Illes per un Pacte, un acord fruit del diàleg”, ha exposat la socialista.

Finalment, Costa ha ressaltat que “els socialistes defensam que aquesta primera llei educativa ajudarà a consolidar un sistema educatiu públic de qualitat, inclusiu i igualitari donant a tothom l’oportunitat de tenir un futur digne”.

Comments are closed