El PSIB-PSOE celebra l’aprovació de la Llei de Turisme que transforma el turisme en un sector més sostenible, circular i que té en compte la salut laboral dels treballadors

Damià Borràs: “El PP ha quedat tot sol i, a la vegada, molt mal acompanyat perquè han decidit autoexcloure’s d’una llei que impulsarà el turisme perquè sigui de més qualitat i continuï sent el motor de la nostra economia”

El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat l’aprovació de la reforma de la Llei Turística, que ha sortit endavant sense el suport del Partit Popular i Vox, que transforma el turisme en un sector més sostenible, circular i que té en compte la salut laboral dels treballadors i treballadores. Aquest Projecte de Llei sorgeix del Decret Llei 3/2022 de mesures urgents per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme de les Illes Balears.

Així, el diputat del Grup Parlamentari Socialista Damià Borràs ha expressat que “El Partit Popular ha quedat tot sol i, a la vegada, molt mal acompanyat perquè han decidit autoexcloure’s d’una llei que impulsarà el turisme perquè sigui de més qualitat i continuï sent el motor de la nostra economia”.

El socialista ha incidit que “avui revisam aquest motor perquè volem que ens propulsi tan bé com sap i amb tanta potència com només el motor turístic és capaç de fer-ho i per molt de temps”, i hi ha afegit que “el turisme és el cor de l’economia de les Illes Balears i hem de saber posar en la balança els problemes ambientals, d’habitatge, de cohesió social, de la salut laboral de totes les treballadores i treballadors i, especialment, de les cambreres de pis”.

Així, Borràs ha subratllat que “la salut no és ni pot ser graciable, no pot ser cap concessió i ha de ser i és un dret a la feina”. “Un empresari que no vetla per la salut no és un empresari sinó un explotador”,  ha afirmat el socialista qui ha recordat que “el PP ha tingut el coratge de votar en contra de la dignificació laboral i social dels treballadors i, ara, és l’hora de posar en la balança la prosperitat turística, la seguretat, la producció local, la circularitat i la sostenibilitat”.

“Mentre la immensa majoria de la societat es confabula per construir un futur de prosperitat, el PP renega d’aquesta legítima ambició i s’apunta a la protecció de l’avarícia” i hi ha afegit que “el PP voldria convertir la llei en un manual de bones pràctiques subvencionades que emparàs la cobdícia d’uns pocs, però una llei és un conjunt de regles socials que estableix quins comportaments són permesos i quins no”. “La circularitat no pot ser una opció voluntària”, ha sentenciat.

El diputat socialista ha recordat que “les últimes setmanes hem viscut un intens procés de diàleg i de consens sobre el turisme que volem i hem arribat a acords amb tots menys amb el PP i VOX perquè el PP no proposa, sinó que s’oposa”. “S’ha evidenciat que en el Parlament hi ha una esquerra democràtica que separa, d’una banda, una majoria política que vol ser i és propositiva, constructiva, responsable, compromesa i dialogant; i d’altra, la coalició de la intransigència i la negació”.

Per la seva banda, el diputat socialista per Formentera de la coalició GxF-PSIB-PSOE, Antonio Sanz, ha posat en valor que “aquesta llei neix del consens i del diàleg de posicions enfrontades”, i hi ha afegit que “de les 13 esmenes presentades hem aconseguit introduir, conjuntament amb les aprovades, esmenades i transaccionades, el total de 12 esmenes”.

Així, Sanz ha explicat que “s’ha determinat exoneracions urbanístiques per a poder agilitzar les adaptacions a la gran necessitat ambiental que tenim a tots els territoris, i en especial, als més petits i fràgils, com Formentera, que més podem sofrir els efectes del canvi climàtic”.

Finalment, Sanz ha destacat que “es potencia l’economia circular que d’una banda, potenciarà el teixit empresarial local i, d’altra, redueix la petjada de carboni de cada un dels productes”. “S’aconsegueix, també, que hi hagi línies de formació per a que les petites empreses puguin accedir per a fer plans de circularitat necessaris”, ha conclòs Sanz.

Comments are closed