El PSIB-PSOE ha expressat la seva satisfacció pel nomenament del company José Manuel Bar Cendón com a nou secretari d’Estat d’Educació

Bar ha estat anomenat pel Consell de Ministres després d’haver exercit com a director general de planificació i gestió educativa del Govern d’Espanya al llarg del 2021, i substitueix a Alejandro Tiana

La secretària d’Educació del PSIB-PSOE, Amanda Fernández, ha expressat la seva satisfacció després que el Consell de Ministres hagi aprovat aquest dimarts el nomenament del socialista eivissenc José Manuel Bar Cendón com a nou secretari d’Estat d’Educació del Govern d’Espanya.

Així, Fernández ha desitjat “sort i encerts” en la nova etapa que començarà Bar al Ministeri d’Educació i Formació. El nostre company aportarà la visió de les Illes Balears al Govern de Pedro Sánchez, i desenvoluparà l’aplicació de la LOMLOE i els reptes que resten de cara al final de l’actual legislatura.

La secretària d’Educació del PSIB-PSOE ha emfatitzat que ”els socialistes de les Illes Balears aplaudim el nomenament de Bar, ja que demostra el reconeixement de la ministra d’Educació i Formació, Pilar Alegría, la seva trajectòria al món educatiu i al Ministeri”. I ha afegit que “reconeix al Govern de les Illes Balears la seva tasca pel que fa a polítiques educatives, com ha estat la recent llei educativa aprovada pel Parlament de les Illes Balears al mes de febrer”.

Cal recordar que, Bar (Vigo, 1955) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Santiago de Compostela i pertany al cos d’inspectors d’Educació des de l’any 1990. Ha exercit com a inspector a Balears i com a coordinador de la Demarcació d’Eivissa i Formentera, a més de formar part del Consell Escolar de l’Estat i de la seva Comissió Permanent.

Finalment i fent un repàs a la seva trajectòria professional, el socialista ha exercit com a docent des de 1980 a diferents comunitats autònomes, entre elles les Illes Balears, ha estat director dels IES Felanitx i Calvià i és inspector d’Educació a Balears des del 1990. Ha estat diputat en el Congrés a la IX Legislatura (2008-2011), i actualment exercia de director general de planificació i gestió educativa del Govern d’Espanya.

Comments are closed