Pilar Costa: “Lamentam que l’única proposta del PP sigui derogar una de les lleis més rellevants de la legislatura, àmpliament dialogada i consensuada”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha avançat que el pròxim ple del Parlament es debatrà la presa en consideració de la proposició de llei de Menorca Reserva de la Biosfera

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha tornat a lamentar que el principal partit de l’oposició no donàs suport ahir al Parlament a la nova llei turística, “una de les lleis més rellevants que ha vist la llum aquesta legislatura, amb àmplia repercussió en el present i en el futur, que situa les Balears a l’avantguarda del turisme i que ens permetrà establir un marc turístic i social per als pròxims anys”.

Així, Costa ha remarcat que aquesta llei neix “de la feina intenta del Govern, dels grups parlamentaris i del diàleg social”, sumant-hi col·lectius econòmics i socials, alhora que ha lamentat no haver pogut comptar amb el suport del PP. “Lamentablement, no hem pogut sumar el PP a aquesta llei turística”, perquè “l’única proposta que tenen és derogar una normativa àmpliament dialogada i consensuada, si arriben a poder governar”.

Lleis de Menorca Reserva de la Biosfera i de Consells Insulars

La portaveu parlamentària també ha anunciat que el ple de la setmana que es debatrà la presa en consideració de la proposició de llei de Menorca Reserva de la Biosfera, després de la seva aprovació per part del Consell de Menorca.

Es tracta, ha explicat Costa, d’una llei “treballada des de la voluntat d’acord per part del Consell de Menorca i la qual intenta garantir l’equilibri del desenvolupament territorial i econòmic defensat a través del pla territorial de l’illa”.

Finalment, la socialista ha destacat que la comissió d’Assumptes Institucional del Parlament ha dictaminat la llei de consells insulars, una llei “molt important i necessària que aprofundeix en l’autonomia insular i permetrà avançar en l’autogovern de les illes i el règim jurídic dels consells”.

Comments are closed