El PSIB-PSOE celebra que la Unió Europea hagi “estat a l’altura de les necessitats dels ciutadans” amb l’aprovació “d’un acord sense precedents”

Espanya serà el segon país que més fons rebrà fruit d’aquest acord: aproximadament 140.000 milions d’euros en els pròxims sis anys, dels quals 72.700 seran transferències

El PSIB-PSOE mostra la seva satisfacció per “l’acord històric i sense precedents” assolit pel Consell d’Europa per donar llum verda al Fons de Recuperació per a la sortida de la crisi de la COVID-19, un acord que fa palès que “Europa ha estat a l’altura de les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, els quals estam d’enhorabona, amb un acord ambiciós”, tal com han expressat el diputat i portaveu de la Comissió Mixta de la Unió Europea, Pere Joan Pons, i l’eurodiputada Alícia Homs.

Es tracta d’un acord per valor de 750.000 milions d’euros, dels quals Espanya en rebrà aproximadament 140.000 en els pròxims sis anys, una xifra que representa l’11% del PIB estatal. A més a més, s’ha de tenir en compte que 72.700 milions d’euros seran en concepte de transferències. D’aquesta manera, Espanya serà el segon país que més fons rebrà, després d’Itàlia.

És per això que Pons ha reiterat que és un “acord de recuperació sense precedents que permetrà rompre tabús impensables fins ara” i que significa un “nou punt d’inflexió” en la política europea, gràcies al qual “sortirem de la crisi de forma solidària i unida”.

Per la seva banda, l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha destacat “la defensa feta pel president Pedro Sánchez dels interessos d’Espanya i de Balears”, la qual ha fet possible que 390.000 milions d’euros arribin en forma de subsidis i a través de la mutualització del deute, fet que “suposarà un precedent per a futures negociacions pressupostàries”.

Homs també ha destacat l’acord a què s’ha arribat per al pla financer plurianual per al període 2021-2027, una negociació “encallada des de 2018 i que reforçarà els programes europeus que ajuden a transformar Balears”.

Dos acords, el del fons de recuperació i el del pla financer plurianual -dotat amb 1,074 bilions d’euros- que fan palès que “la UE ha fet història, destinant un total d’1,824 bilions d’euros a lluitar contra els efectes de la pandèmia, un vertader Pla Marshall que està molt a prop de la xifra que demanava el Govern d’Espanya des del principi”, ha destacat Homs.

Comments are closed