El PSIB-PSOE celebra les decisions “difícils però valentes” perquè Balears continuï amb “una de les millors evolucions epidemiològiques d’Europa”

Cano ha aplaudit les mesures per aturar “les conductes irresponsables d’uns pocs que suposen un perill per a la salut pública i per a 200.000 llocs de feina”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha defensat les “contundents i difícils, però també valentes, decisions” preses pel Govern de les Illes Balears els darrers dies per garantir “que les Illes Balears continuem essent una destinació turística segura i amb una evolució epidemiològica que és de les millors d’Europa”.

Cano ha mostrat així el seu suport al decret llei que es debatrà demà en el Parlament de les Illes Balears, pel qual es fixen les sancions en cas d’incompliment de les mesures adoptades per frenar el coronavirus, però també a la decisió de tancar cinc carrers de les zones de Magaluf i Platja de Palma per aturar “les conductes irresponsables d’uns pocs que suposen un perill per a la salut pública i 200.000 llocs de feina”.

En aquest sentit, Cano ha recordat que la prioritat de l’executiu autonòmic “sempre ha estat i continua essent protegir la ciutadania”, atès també que “sense seguretat sanitària no hi haurà reactivació econòmica”.

Aquesta protecció, ha recordat Cano, es fa palès amb mesures -a més de les ja mencionades- com el tancament dels ports i aeroports amb l’esclat de la pandèmia, la realització de controls sanitaris en obrir els ports i aeroports durant l’Estat d’Alarma -cal recordar que les Illes Balears i Canàries foren les úniques comunitats autònomes que feren aquests controls- o l’adopció de la mascareta obligatòria, essent una de les primeres comunitats a adoptar aquesta mesura, a la qual s’han sumat gairebé tota la resta de comunitats.

Sense dubte, un seguit de mesures “necessàries per garantir la seguretat sanitària i evitar brots que podrien posar fi a una temporada turística ja de per si dura i complicada, especialment per als treballadors i empresaris”.

És per aquest motiu, que la socialista ha demanat a la resta de grups el vot favorable a un decret que ha de permetre “seguir garantint la seguretat sanitària a Balears”.

Específicament, Cano ha demanat a Biel Company que “s’aclareixi les idees i decideixi a quin costat es col·loca”, perquè “no tot val per desgastar el Govern ni situar-se en contra de l’interès general amb un plantejament partidista”, ja que “el que a Balears li sembla malament, està bé si ho fan companys de partit”.

Pacte per a la reactivació econòmica

En el plenari de demà també compareixerà la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, per donar més detalls del pacte per a la reactivació econòmica de les Illes Balears, un “pacte fruit del diàleg i el consens i que suposa un punt d’inflexió en aquesta legislatura marcada per la pandèmia”, ha exposat Cano.

La diputada ha alabat el pacte “per tornar a posar en marxa les Illes Balears”, el qual ha estat impulsat pel Govern de les Illes Balears i que han signat totes les institucions, els agents econòmics i socials i partits de l’oposició, com són El Pi i Ciutadans.

La socialista, en aquest punt, ha trobat a faltar el PP, del qual ha dit que “és el principal partit de l’oposició i s’ha posat de perfil en el pitjor moment de la història recent de la nostra Comunitat Autònoma”.

Precisament, un altre dels punts que es debatran en el plenari de demà, és una Proposició No de Llei presentada pel PP per dur a la cambra autonòmica el debat sobre el pacte de reactivació.

Cano, aquí, ha carregat contra aquesta iniciativa, la qual ha definit com a “extemporània”. “El PP torna a demostrar que no sap on s’ha de col·locar, duent al Parlament un pacte signat, presentat i consensuat”.

Finalment, el ple de demà també debatrà una PNLL signada conjuntament pels grups que donen suport al Pacte de Govern per engegar iniciatives que reforcin i dinamitzin el teixit comercial de Balears amb la posada en marxa de les anomenades Àrees de Promoció Econòmica, una fórmula de participació publicoprivada per impulsar el petit comerç.

Comments are closed