El PSIB-PSOE commemora el 90 aniversari de la II República amb dos actes virtuals centrats en el paper de la dona i en el llegat de Llorenç Bisbal

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, encapçalarà l’acte “La dona a la II República”, mentre que el batle de Palma, José Hila, participarà en la trobada “Llorenç Bisbal: el batle socialista de la II República”

El PSIB-PSOE commemorarà la setmana que ve el 14 d’abril, 90 aniversari de la proclamació de la II República, amb dos actes virtuals des del punt de vista de la memòria històrica.

Dilluns, a les 18 hores al Canal de Youtube del PSIB-PSOE, tendrà lloc l’acte virtual “Dones a la II República”, per destacar el paper de cinc dones socialistes que en aquell temps van obtenir l’acta de diputades i van lluitar juntes, des del carrer i el Congrés, pel laïcisme, l’educació pública, la igualtat salarial, i contra un Codi Penal que les discriminava.

Es tracta de Margarita Nelken Mansberger, María Lejárraga Garcia, Matilde de la Torre Gutiérrez, Veneranda García-Blanco Manzano i Julia Álvarez Resano.

La trobada virtual estarà encapçalada per la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la secretària d’Igualtat, Sílvia Cano, i Cristina Ferrer, membre del Consell Assessor de Polítiques d’Igualtat del PSIB-PSOE.

En segon lloc, els socialistes recordaran la figura de Llorenç Bisbal, el batle socialista de la II República, amb un segon acte virtual que tendrà lloc dijous, a partir de les 18 hores, el qual també es podrà seguir al canal de Youtube del PSIB-PSOE.

L’objectiu de la trobada serà aprofundir en el llegat de Llorenç Bisbal, qui el 14 d’abril del 1931 era proclamat batle de Palma, i que és recordat per l’impuls que va donar a la creació d’escoles a diferents barriades de la ciutat i per crear el fons popular per ajudar a les persones que més ho necessitaven.

Bisbal va dirigir El Obrero Balear entre el 1918 i el 1920 i va ser nomenat president de la Federació Socialista Balear el 1932. En aquest segon acte participaran José Hila, batle de Palma i secretari general dels Socialistes de Palma, l’historiador Manel Santana i la consellera insular Lorena Oliver.

Amb aquestes dues trobades, el PSIB-PSOE vol posar el focus en dos temes claus durant aquest destacat període històric.

Comments are closed