El PSIB-PSOE defensa que l’estratègia sanitària balear funciona perquè salva vides i fa que siguem una de les comunitats amb menor incidència

Pilar Costa ha criticat que el PP continuï en el “discurs catastrofista” fins i tot quan les coses milloren i que Company estigui “més entregat que mai a l’estratègia d’Ayuso de la confrontació permanent”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat que “l’estratègia balear” de gestió de la pandèmia i del procés de vacunació, la qual “combina el control dels contagis amb mesures efectives i una vacunació que va avançant” funciona, ja que “salva vides, fa que siguem una de les comunitats amb una incidència més baixa, que duguem dos mesos sense contagis a les residències i que la pressió hospitalària baixi considerablement”.

Així, Costa ha defensat que a les Balears “continuam centrats en l’impuls de la vacunació, que és el que centra l’atenció dels ciutadans, amb un rècord de dosis inoculades en un mateix dia” i amb unes mesures per contenir l’avanç del virus, a les quals socialistes mostren tot el seu suport.

“Seguim apostant per una desescalada prudent i segura” que possibiliti, juntament amb la vacunació, arribar a l’estiu amb una bona situació epidemiològica que permeti reactivar l’economia, ha explicat Costa.

Respecte de l’avanç en la vacunació, “fonamental per guanyar la partida al virus”, ha remarcat la partida rècord de vacunes rebuda la passada setmana que ha permès administrar més vacunes que mai en un sol dia, però també ha destacat el fet que ja s’estigui concloent la vacunació dels majors de 80 anys i comenci la de la franja 70-79 anys.

La portaveu socialista també ha posat en valor que les illes ja hagin superat la barrera de les 200.000 dosis inoculades i que aquesta setmana estigui previst que arribin a Espanya les primeres dosis de Janssen.

Per a Costa, aquesta “estratègia sanitària balear, que ve acompanyada d’ajudes als més afectats i de la protecció dels llocs de feina” és l’adequada, en contraposició a la defensa que fa Company de l’estratègia de la presidenta Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid.

La socialista ha criticat el PP per continuar “en el discurs catastrofista” fins i tot quan les coses milloren. “Fa la sensació que no s’alegren quan les coses van bé”, ha exclamat, lamentant que Company estigui “més entregat que mai a l’estratègia d’Ayuso de la confrontació permanent, ja que el pitjor que li pot passar a un territori és la inestabilitat política”.

Supressió dels aforaments i actualitat parlamentària

D’altra banda, Costa ha celebrat que demà el Congrés dels Diputats debati la presa en consideració de la modificació de l’Estat d’Autonomia de les Illes Balears per eliminar els aforaments dels diputats de la cambra i dels membres del Govern, una iniciativa que emana del Parlament i que defensarà el socialista Juli Dalmau.

Pel que fa al ple de demà, previsiblement es validarà el decret llei 2/2021 que adapta de nou l’Impost de Turisme Sostenible a l’impacte de la pandèmia.

Costa també ha valorat molt positivament l’aprovació en Consell de Govern d’un nou decret llei per executar de forma àgil i urgent els projectes finançats amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i que desplega el reial decret aprovat a l’Estat el desembre.

“És una bona iniciativa perquè suposa la simplificació dels tràmits per executar els projectes, que és important que sigui en temps i forma”, ha afirmat.

Requeriment de les dades del conjunt de la població vacunada

Finalment, la portaveu socialista ha demanat “rigor” respecte de les informacions sobre el requeriment de l’Oficina Anticorrupció sobre el procés de vacunació.

Costa ha explicat que allò que l’oficina ha requerit a l’IB-Salut són les dades de tots els ciutadans de les Illes Balears vacunats -al voltant de 130.000-, i no només dels alts càrrecs vacunats, i que els serveis jurídics de l’executiu entenen que aquest requeriment “no s’adapta a la legalitat i podria atemptar contra dades sensibles dels ciutadans”.

Tal com ha informat el Govern, l’Oficina Anticorrupció ha acceptat el recurs interposat per l’advocacia del Govern perquè especifiqui què vol investigar concretament, cosa que els socialistes entenen que és legítim, però no de forma generalitzada de tots els ciutadans, la qual cosa seria “absolutament desproporcionada i aniria contra la legislació vigent”.

Comments are closed