El PSIB-PSOE considera a Sebastià Sureda incapacitat per ser director general del Govern de les Illes Balears

Garrido ha considerat “una altra casualitat més, i ja en van moltes, que després de la seva compareixença avui el PP imposi per al pròxim ple del Parlament el debat de la proposició de llei per tancar l’oficina anticorrupció”.

El director general d’Emergències i Interior, Sebastià Sureda, ha comparegut davant la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears, a petició del Grup Parlamentari Socialista, per avaluar la seva idoneïtat després de la seva absència en la gestió de la turbonada del 27 d’agost i de les investigacions de l’oficina anticorrupció per presumptes delictes urbanístics.

La diputada socialista, Mercedes Garrido, ha recordat com en l’episodi meteorològic del passat 27 d’agost “la presidenta del Govern era a Galícia a fer mamballetes a Feijóo, la consellera de Presidència no sabem on era i el director general d’Emergències era berenant tranquil·lament a un forn a Sa Ràpita”.

Tot plegat, mentre el temporal ocasionava més de 500 incidents, dos morts, gairebé 100 vols cancel·lats, pluges de 120 litres per metre quadrat, vents de 120 km per hora, la col·lisió de dos grans vaixells i mànigues d’aigua. I tot, “sense ningú al volant, sort que els professionals d’emergències sí que hi eren”, ha afirmat Garrido.

La situació del director general d’Emergències es va agreujar el passat 7 d’octubre, ha recordat la diputada socialista, quan va aparèixer als mitjans de comunicació que l’oficina anticorrupció l’investiga per presumptes delictes urbanístics, i en concret, per permetre que una vintena de negocis operessin sense llicència al polígon de Campos.

Davant això, Garrido ha denunciat que just tres dies després de la notícia, el PP registrava al Parlament una Proposició de Llei per eliminar l’oficina anticorrupció, una iniciativa amb la qual “el PP s’enfronta a una greu crisi reputacional i de credibilitat, amb més de 25 entitats que li diuen que no la tanquin”.

Per això, la socialista ha demanat si aquest tancament el fan “per salvar al director general, per salvar a la batlessa de Campos, per salvar a l’anterior batle, Sebastià Sagreras, o per salvar al soci de la gestoria del director general, pare de la presidenta del Govern”, per la qual cosa ha demanat si “dels 20 negocis del polígon, algun era client de la gestoria que compartia Sureda amb el pare de Prohens”.

Unes preguntes que no han tengut resposta per part del director general, per la qual cosa Garrido ha assegurat que “la seva manca de resposta és més cridanera que les respostes que ha donat avui”.

Finalment, Garrido ha considerat “una altra casualitat més, i ja en van moltes, que després de la seva compareixença avui el PP imposi per al pròxim ple del Parlament el debat de la proposició de llei per tancar l’oficina anticorrupció”.

Comments are closed