El PSIB-PSOE valorarà si dur a Fiscalia la crida a participar en la vaga general de Vox feta per la conselleria de Famílies i Afers Socials

Iago Negueruela ha demanat el cessament immediat del secretari general de la conselleria, David Lozano Ortiz, per enviar unes comunicacions “absolutament il·legals”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha anunciat que el PSIB-PSOE valorarà si dur a Fiscalia la crida a la participació en la vaga general de Vox feta des de la secretaria general de la Conselleria de Famílies i Afers Socials del Govern, un fet “absolutament il·legal”.

Per al socialista, aquesta crida suposa “vulnerar el dret de llibertat sindical i desconèixer el dret d’aquest país”, tenint en compte que es tracta d’un sindicat “marginal, sense representació a la comunitat autònoma, menys a la funció pública i al departament de Cirer, on el sindicat no té cap delegat”.

Per això, Negueruela ha demanat a la presidenta del Govern i a la consellera Cirer que cessin de forma immediata al secretari general de la conselleria, David Lozano Ortiz, així com també “enviar d’ofici a la fiscalia els fets si no vol ser la responsable que el seu secretari general faci apologia per assistir a una vaga absolutament política”.

Un episodi que se suma a la crida que va fer des de la sala de premsa del Consolat de Mar el vicepresident del Govern, Antoni Costa, per participar en la manifestació convocada pel PP contra l’amnistia, per la qual cosa “això és el que passa quan una presidenta desconeix l’ús des de les institucions”.

En qualsevol cas, Negueruela ha anunciat que els socialistes demanaran per aquesta qüestió en el pròxim plenari tant a la consellera Cirer com a la presidenta del Govern.

D’altra banda, el portaveu parlamentari ha expressat la seva preocupació pel silenci de la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, així com el de la presidenta Prohens, per les manifestacions del gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca a les xarxes socials. “Ens sorprèn que segueixi al seu lloc de feina quan hauria de ser destituït pels seus tuits criticables i masclistes”.

Finalment, Negueruela també ha denunciat el canvi de criteri del president del Parlament per incorporar “a tota velocitat” la presa en consideració de la proposició de llei per eliminar l’oficina anticorrupció, assegurant que “no tenim clar perquè, precisament avui que ha comparegut el director general d’Emergències investigat per aquesta oficina, no entenem la pressa per la supressió”.

Comments are closed