El PSIB-PSOE insisteix en què el Govern ha de mantenir el pla de lluita contra la precarietat laboral després dels bons resultats d’enguany

Llorenç Pou ha expressat la perplexitat dels socialistes per l’eliminació d’un pla que aquest estiu ha millorat les condicions laborals de 800 treballadors i treballadores

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Llorenç Pou, ha tornat a demanar al Govern que mantengui el pla de lluita contra la precarietat laboral, en vista dels bons resultats obtinguts aquest estiu.

En les dades del pla de lluita corresponents a l’estiu passat, desenvolupat en dues fases, s’extreu que gairebé 800 treballadors i treballadores de les illes varen veure millorades les seves condicions laborals, dels quals 277 són nous llocs de feina que van sortir, 171 contractes transformats i 289 increments de jornada.

Amb això, Pou ha destacat que “són unes xifres d’inspeccions en situació fraudulenta molt altes, semblants a les d’anys anteriors i que han pogut millorar la qualitat de la seva situació laboral”, per la qual cosa el pla “continua sent necessari i continua vigent”.

Segons ha explicat el diputat socialista, els resultats indiquen que “un dels principals elements de frau que s’han detectat des de la inspecció és precisament el d’extensió de la jornada laboral, amb un nombre important de treballadors que estan fent més hores de les que reflecteix el seu contracte laboral”.

Un element que preocupa als socialistes i que demostra que “el pla és plenament necessari”. A més a més, Pou considera que tot plegat fa entendre “perquè el Govern vol eliminar aquest pla, perquè no vol posar el focus en un dels principals problemes del mercat de treball, com és combatre determinades situacions d’explotació laboral que es donen en alguns casos, mentre el que es pretén des de l’Executiu és llevar barreres de control que ajuden als treballadors, especialment els mesos de més activitat”.

Amb això, Pou ha mostrat la “perplexitat que davant aquests bons resultats el Govern estigui decidint eliminar el pla de lluita, la qual cosa suposa que no hi ha interès a controlar el frau, la qual cosa ens inquieta perquè deixa als més vulnerables, que són els treballadors, indefensos”.

Amb un pressupost més alt que mai, de 6.400 milions d’euros, el PSIB-PSOE considera que es pot continuar finançant un pla de 400.000 euros que millora les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.

En aquest sentit, el Grup Parlamentari Socialista ja ha presentat una iniciativa parlamentària per instar el Govern a mantenir aquesta eina i, avui que hi ha mesa tripartida d’inspecció laboral, és un bon moment perquè l’Executiu reconsideri aquesta decisió, tal com reclamen també els principals sindicats de les illes.

Comments are closed