El PSIB-PSOE considera insuficient la destitució del gerent de l’IBETEC i recorda que el gerent d’SFM segueix en el seu càrrec

Sílvia Cano ha reiterat el compromís dels socialistes contra la violència masclista i ha criticat les retallades de Prohens en el pressupost d’igualtat

El PSIB-PSOE se suma a tots els actes organitzats pel moviment feminista arreu de les illes, per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista, avui, 25 de novembre.

Precisament, en un dia com avui, s’ha conegut el cessament per part del Govern del gerent de l’IBETEC pel qual fiscalia demana tres anys de presó per una presumpta agressió sexual. La secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha aplaudit la destitució de Juan Antonio Serra Ferrer per part del Govern, però s’ha mostrat sorpresa perquè “Antoni Costa fitxés aquest home coneixent els seus antecedents a la universitat, per la qual cosa ha de donar moltes explicacions i dir per què el va contractar”.

De fet, Cano ha considerat aquesta destitució “insuficient” perquè “encara queda una altra persona, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, i pel qual demanam la seva destitució immediata perquè amb els seus tuits ha denigrat al conjunt de les dones, amb unes publicacions misògines i masclistes”.

En aquest 25 de novembre, Cano ha traslladat el dolor i suport del Partit Socialista per les 52 dones assassinades aquest 2023 a mans de les seves parelles o exparelles, reiterant el rebuig a la violència masclista en qualsevol de les seves formes.

La socialista ha reiterat el compromís del PSIB-PSOE amb les polítiques feministes i d’igualtat, reafirmades amb el Govern d’Espanya amb l’impuls del ministeri d’Igualtat de la mà de la socialista Ana Redondo, per desenvolupar el pacte d’estat contra la violència de gènere que s’ha d’actualitzar.

Pel que fa a Balears, Cano ha lamentat que el pressupost de l’Institut Balear de la Dona sigui d’1,3 milions d’euros manco del que van deixar els socialistes, per la qual cosa s’ha compromès a presentar esmenes per mantenir el pressupost d’aquest ens, tot recordant que “el gruix dels recursos venen del pacte d’estat i el PP ha esborrat qualsevol referència a aquest pacte per no incomodar als seus socis”.

De fet, la secretària d’Igualtat ha insistit en la intenció dels socialistes de combatre els discursos negacionistes de la violència de gènere de la ultradreta, socis de la presidenta del Govern, els quals “estan fent que es devaluïn les polítiques d’igualtat, fent desaparèixer una conselleria d’Igualtat transversal per deixar les polítiques d’aquest àmbit en una direcció general social”.

Cano també ha traslladat la importància d’erradicar qualsevol mena de violència de gènere, també la violència sexual, per la qual cosa ha apuntat al doble repte “de la coeducació i de l’educació afectivosexual a les escoles”, i per això “propostes com les del veto parental per tal que les famílies puguin restringir determinats continguts als seus fills a les aules perquè no puguin aprendre de feminisme, convivència o drets humans, va en la direcció contrària del que necessita la societat”.

En aquest sentit, Cano ha reivindicat els centres de crisi d’atenció i acompanyament 24 hores a les víctimes de violència sexual, “que vam deixar pressupostats, per la qual cosa lamentam que aquesta partida de fons europeus no consti als pressuposts pel 2024”.

Per a la secretària d’Igualtat, “les polítiques públiques són fonamentals per combatre la violència masclista, perquè les dones han de tenir confiança en les institucions i aquestes han de protegir a les dones i als seus infants, i quan el mal està fet s’ha de restituir el seu projecte de vida”.

Finalment, Cano ha conclòs assegurant que “en un dia com avui, reafirmam el nostre compromís en la lluita contra la violència de gènere, demanam que s’anomeni a les coses pel seu nom, que tenguin visibilitat i que no es faci cap enrere, perquè estam parlant d’un fenomen social que no és inevitable”.

Comments are closed