El PSIB-PSOE constata la inseguretat jurídica i el fracàs del Govern amb l’impost de successions, perjudicant a qui el faci servir amb el seu habitatge

El Grup Parlamentari Socialista centrarà la sessió de control de demà en la manca de projecte del nou Govern en matèries com l’habitatge o el turisme

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat el fracàs del Govern amb una de les seves mesures estrella, la rebaixa de l’Impost de Successions, amb un decret llei que “és perjudicial, crea inseguretat jurídica i és perillós per a qui el vulgui fer servir en el cas de l’habitatge”.

Els socialistes demanaran per aquesta qüestió al plenari de demà, en vista que el vicepresident del Govern, Toni Costa, s’ha reunit amb el sector per millorar o rectificar el decret llei. “Haurien d’explicar a la ciutadania que no facin ús d’aquesta normativa i no es bonifiquin l’Impost de Successions, perquè qui ho faci en sortirà perjudicat, anant després per l’IRPF”.

Per això, Negueruela ha demanat al Govern que comuniqui a la ciutadania “que tengui molta prudència a l’hora de bonificar-se l’impost de successions perquè el decret llei de Costa no funciona i té moltes errades, i les famílies més petites amb un habitatge es veuran molt perjudicades”.

Per al portaveu socialista, tot plegat són les conseqüències de fer un decret llei “amb presses, sense interventor, sense director general de pressuposts i sense exposició pública perquè la gent que en sap pugui dir la seva i només subscrit per Toni Costa, i ara surten les errades que volen rectificar”.

Durant la sessió de control al Govern, el Grup Parlamentari Socialista també denunciarà la manca d’un full de ruta clar per part de l’Executiu de Prohens en diverses matèries. En el cas del turisme, Negueruela ha criticat que “el conseller va dir una cosa sobre la moratòria de places turístiques en una entrevista i l’endemà va dir la contrària, per la qual cosa no tenim clar què vol fer en matèria turística més enllà que no li agradi la paraula excessos”.

En aquest sentit, Negueruela ha assegurat que “el que ha de fer el conseller és escoltar al seu batle de Calvià, qui ha sortit aquest estiu en diverses ocasions a explicar com funciona el decret d’excessos pel que fa als tancaments i usos de les sancions i li expliqui com està funcionant, així el conseller veuria que el problema no són les paraules sinó la importància de combatre de forma decidida aquest tipus de turisme que tant ens perjudica”.

Un altre dels àmbits que plantejaran els socialistes durant la sessió de control és l’habitatge, on “aviat tendrem un decret llei que no està consensuat amb els beneficiaris, com és la classe mitjana i treballadora d’aquestes illes, i sense parlar-lo amb els representants dels treballadors i les treballadores, les associacions antidesnonaments i tantes altres que formen part de la Mesa de l’Habitatge”.

Per a Negueruela, “crida l’atenció que el PP vulgui fer un decret llei i no una llei i que la consellera digui que no s’han de fer servir segons quins materials perquè són molt cars, quan estam parlant de materials de producte local, sostenible, fet aquí i d’acord amb la construcció tradicional de les nostres illes, demostrant una actitud classista”.

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista també s’interessarà per l’Oficina Anticorrupció, després de la dimissió d’una directora insular del Consell de Menorca per la utilització personal d’un espai públic i per la utilització per part de la consellera Vidal d’un aparcament públic destinat als treballadors de la seva conselleria, amb la qual cosa “ens sorprèn que de les primeres mesures que vulgui fer el PP és eliminar aquesta oficina, que per nosaltres és més necessària que mai i entenem que s’ha de mantenir”.

Menorca talaiòtica i cimera turística

Amb l’anunci oficial de la declaració de la Menorca talaiòtica com a patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, el portaveu socialista, Iago Negueruela, ha expressat que “tota la societat està d’enhorabona per un fet important pel qual tota la societat ha apostat des de fa anys, aconseguint un objectiu defensat per tots els governs i que suposa una gran alegria, amb una característica tan pròpia de Menorca com és la conservació i la protecció del patrimoni”.

Negueruela també ha valorat molt positivament el fet que el Govern d’Espanya celebri a Palma la cimera de ministres de turisme de la Unió Europea, per fer un debat rellevant “sobre com ha de ser el turisme del futur”.

El portaveu socialista ha destacat que “es manté el compromís de fer aquesta cimera a les nostres illes tal com es va pactar durant la passada legislatura”.

Comments are closed