El PSIB-PSOE convida a la ciutadania “a no resignar-se i a expressar amb més força a les urnes el que ja va dir el 28A i el 26M”

Pere Joan Pons: “En tot moment hem treballat per un Govern de legislatura, no d’investidura, perquè el país necessita un Govern fort, estable i liderat per Pedro Sánchez”

El PSIB-PSOE ha lamentat que no hagi estat possible formar govern a Espanya i que s’hagin de convocar eleccions per al pròxim 10 de novembre. Així ho ha expressat el diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, assegurant que “en cap cas és l’escenari que desitjàvem i l’hem intentat evitar des del primer moment”.

En aquest sentit, Pons ha explicat que entén i comparteix “el sentiment de frustració de tanta gent que ja es va expressar a les urnes”, però ha demanat a la ciutadania “que no es resigni i que expressi, encara amb més força i claredat, el que ja van dir el passat 28 d’abril i el 26 de maig”, com és que “el Partit Socialista és el que representa la majoria social, el que la ciutadania vol que doni solució als seus problemes i el que ha de motivar les transformacions socials que necessita el país”, tenint en compte que “hem guanyat totes les convocatòries electorals celebrades enguany”.

Pons ha defensat la coherència “mantinguda sempre pels socialistes de Balears”, defensant una metodologia de formació de govern basada en la negociació d’un full de ruta compartit en primer lloc, i en segon lloc parlant de qui l’ha d’executar. “Hem posat damunt la taula un programa progressista amb 370 mesures valentes i pactades amb tota la societat civil que ni tan sols s’han volgut debatre”, ha lamentat Pons.

A més a més, el diputat socialista també ha defensat que “som l’única formació que ha posat diferents opcions sobre la taula, com és un Govern en solitari amb suport programàtic extern, un Govern de cooperació i un Govern de coalició oferint una gran vicepresidència social i tres ministeris molt potents, tot plegat rebutjat sistemàticament”.

En qualsevol cas, el diputat del PSIB-PSOE ha volgut deixar clar que “en tot moment hem treballat per un Govern de legislatura, no d’investidura, perquè el país necessita un Govern fort, estable i liderat per Pedro Sánchez, que sigui capaç de donar resposta als reptes que té Balears, com l’aprovació de la part fiscal del REIB, un nou sistema de finançament o uns Pressuposts Generals justs amb la nostra terra”.

Comments are closed