El PSIB-PSOE participa en el ple de la FEMP per primera vegada com a principal força municipal de les Illes Balears

La delegació socialista acudeix a la reunió amb un total de 410 vots delegats dels 647 que pertoquen a la Comunitat Autònoma

Una nombrosa delegació de batles, batlesses i presidentes insulars socialistes participaran demà en el XII plenari de la Federació de Municipis i Províncies Espanyoles (FEMP), la corporació que agrupa i defensa els interessos dels governs locals, insulars i provincials de tot l’Estat.

Per primera vegada, els socialistes acudeixen a la sessió plenària, que es convoca cada quatre anys després de la constitució dels nous governs locals, com la principal força municipal de les Illes Balears i amb 410 vots delegats del total de 647 que pertoquen a la nostra Comunitat Autònoma.

Durant el matí, es reuniran les quatre comissions que debatran les resolucions proposades per la FEMP i que marcaran les principals línies de treball de la federació per als pròxims quatre anys, centrades especialment en l’Agenda 2030 i els reptes de sostenibilitat. Les resolucions es votaran a l’inici de la sessió d’horabaixa.

Un cop aprovades les resolucions serà el torn per a la presentació i votació de les candidatures que conformaran els òrgans de govern de la FEMP: la Junta de Govern i el Consell Territorial. Així mateix, també es triaran els membres que formaran part de les comissions de treball.

Cal recordar que, com a resultat dels comicis del 26 de maig, els socialistes de les Illes Balears governaran fins a 24 ajuntaments de l’arxipèlag i 3 consells insulars, a més de formar part d’11 equips de govern més.

La delegació socialista estarà formada per les presidentes dels consells insulars de Mallorca i Menorca, Catalina Cladera i Susana Mora, i dels batles i batlesses de Palma, Jose Hila; d’Eivissa, Rafa Ruiz; d’Inca, Virgili Moreno; de Calvià, Alfonso Rodríguez; de Son Servera, Natàlia Troya; de Sant Josep, Josep Marí Ribas; d’Algaida, Maria Antònia Mulet; de Marratxí, Miquel Cabot, i d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa.

També acompanyarà la delegació socialista la secretària d’organització del PSIB-PSOE i consellera insular, Silvana González, i el secretari de Dinamització d’Agrupacions de la Federació Socialista de Mallorca, Tolo Aguilar.

Comments are closed