El PSIB-PSOE critica que l’alternativa del PP als fons europeus sigui “un document de 83 paraules de les quals 4 són per dir ‘moltes gràcies’ i ‘Partit Popular’”

Pilar Costa: ”Feim una crida al Partit Popular perquè se sumin al Pacte de Reactivació on es parla dels projectes i el repartiment dels fons europeus a Balears, en lloc d’autoexcloure’s

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha criticat el document presentat aquest dimecres pel Partit Popular en el qual expliquen ‘l’alternativa’ del partit pel que fa als projectes al qual s’ha de destinar els fons europeus. Concretament, Costa ha explicat que “l’alternativa del PP és un power point buit de contingut format per 83 paraules, de les quals són 2 per dir ‘motes gràcies’ i altres 2, per dir ‘Partit Popular’”.

A més a més, la socialista ha posat un exemple d’un eix del document sobre fons europeus del PP en el qual especifica que ‘els projectes han de sorgir d’abaix cap a dalt’. Costa ha expressat que “a ‘Barrio Sésamo’, n’Epi i en Blas haguessin tingut més nivell que el que han presentat avui el Partit Popular”, i hi ha afegit que “ho deim amb tristesa perquè el PP ha perdut un any de participar al Pacte de Reactivació en què s’ha fet moltíssima feina”.

Costa ha exposat que “una vegada més el Partit Popular demostra quina és la seva posició respecte als fons europeus amb aquest document en el qual hi trobam 0 propostes”. “A pesar de tot, feim una crida al PP, ja que encara hi són a temps, a sumar-se al Pacte de Reactivació per a debatre i parlar dels projectes i del repartiment dels fons europeus a Balears”, ha insistit la socialista.

També, Costa ha aprofitat per recordar el Partit Popular al Congrés dels Diputats, del qual forma part la diputada per Balears Marga Prohens, no va donar suport al Decret Llei que va aprovar els fons europeus. “És un fet molt greu que el líder del PP, Pablo Casado, es reuneixi amb els ambaixadors de la Unió Europea a Espanya per desprestigiar la gestió que pot arribar a fer l’Estat d’aquest fons, és una irresponsabilitat”, ha afirmat Costa.

“Votarà el PP a favor dels pressupostos que porten el factor d’insularitat?”

D’altra banda, la portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears ha aprofitat per comentar les bones notícies d’aquesta darrera setmana. En primer lloc, Costa ha expressat que “és bo tornar a recordar que l’acord del factor d’insularitat és de justícia, ja que Balears comptaran amb 183 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022”.

“Sol·licitam al Partit Popular i a la diputada del PP Marga Prohens que ens confirmin si votaran a favor o en contra de què arribin a Balears 183 milions d’euros”, ha demanat Costa. “Creim que és just que els ciutadans de Balears tenguin clar quina és la posició del Partit Popular”, ha incidit la socialista. 

Pròrroga de l’escut social

Finalment, Costa ha celebrat la pròrroga dels ERTO, la prestació per als fixos discontinus i la prestació per als autònoms fins al 28 de febrer que el Consell de Ministres va a aprovar aquest dimarts. “L’extensió de la prestació per als fixos discontinus és una molt bona notícia perquè a Balears en depenen 85 mil treballadors i treballadores”, ha explicat Costa.

Comments are closed