El PSIB-PSOE critica que Prohens continuï de gira en lloc de donar explicacions i espera que voti a favor de modificar el reglament del Parlament

Iago Negueruela: “El Partit Socialista està sent escrupolosament ètic, i per això no pactarem amb trànsfugues ni deixarem que es jugui amb les nostres institucions, per la qual cosa apostam per reformar el reglament de forma urgent i que el PP doni explicacions del que està passant”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que doni explicacions davant “la major crisi institucional dels darrers anys”.

Negueruela ha denunciat com “crida l’atenció que la presidenta del Govern i del PP continuï de gira, no sabem quina excusa cercarà demà per no ser a les illes, però veim clar que el PP defuig de donar explicacions amb una maniobra clara de pactar amb 5 trànsfugues”.

Per això, el socialista ha insistit en el fet que “el PP és qui governa a la majoria de les institucions de Balears i no està dient res del que està passant, i Prohens hauria de ser al Consolat cridant a tots els grups parlamentaris i posant ordre, perquè ara mateix no sabem amb qui té un pacte”.

Davant la crisi institucional, la Mesa del Parlament, amb el suport del Grup Parlamentari Socialista, ha acordat per unanimitat demanar un informe als lletrats de la cambra per aclarir qui es pot presentar a la presidència del Parlament, perquè “si la jugada del PP era que 5 diputats es votassin entre ells, que ningú més es pogués presentar i que sortís president del Parlament una persona amb 5 vots, és una jugada absolutament antidemocràtica i contrària a qualsevol principi ètic”.

Per això, Negueruela ha vist amb bons ulls la petició de l’informe per saber qui es pot presentar a presidir el Parlament, tenint en compte que “tenim clar que ens podem presentar i presentarem candidatura, perquè no seran cinc trànsfugues els que decidiran qui serà la segona autoritat d’aquestes illes”.

En segon lloc, també s’ha demanat un informe per veure en quina situació queda el president del Parlament. Finalment, el Grup Parlamentari Socialista ha donat el vist i plau al fet que es tramiti com més aviat millor la proposició de modificació del reglament presentada per Més per Mallorca, amb la qual “veurem quin serà el posicionament del PP, perquè està jugant cada dia a no dir res”.

Amb aquesta proposta, “el PP haurà de decidir si podem prendre en consideració dimarts aquesta reforma del reglament, per la qual cosa començarem a veure quina és l’ètica del PP, si és la de sempre de comprar diputats a canvi de mantenir el poder, o si dona suport a la proposta de Més”.

En qualsevol cas, Negueruela ha recordat que “el Partit Socialista està sent escrupolosament ètic i per això no pactarem amb trànsfugues ni deixarem que es jugui amb les nostres institucions, per la qual cosa apostam per reformar el reglament de forma urgent i que el PP doni explicacions del que està passant”.

Comments are closed