El PSIB-PSOE presentarà una iniciativa als Consells i ajuntaments per rebutjar el transfuguisme sobre el qual es vol sustentar Marga Prohens

Iago Negueruela ha insistit a demanar explicacions a la presidenta, tenint en compte que “estam en el quart dia sense Marga Prohens”

El PSIB-PSOE ha reunit al grup de feina interinstitucional, amb els portaveus socialistes al Parlament, al Consell de Mallorca i als ajuntaments de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor, per valorar la greu crisi institucional provocada per PP i Vox.

A la reunió s’ha acordat que el Partit Socialista presentarà una moció als Consells Insulars i ajuntaments per rebutjar el transfuguisme i evitar que la governabilitat de les Illes Balears recaigui sobre 5 trànsfugues.

Precisament, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha lamentat que “estam en el quart dia sense Marga Prohens, qui es troba en la gira que li ha coincidit enmig d’una gran crisi institucional, i de la qual no sabem si demà serà al Consell de Govern o a Brussel·les, però en qualsevol cas diu molt poc de la presidenta que en la major crisi interinstitucional que hem tengut en molts d’anys intentin fer veure que no passa res”.

El portaveu socialista ha deixat clar que “Balears no mereix ser governada amb 5 trànsfugues; per nosaltres és inacceptable i inassumible que el PP cerqui mantenir el Govern a qualsevol preu, tenint en compte que el preu és l’ètica i la democràcia”.

Cal tenir en compte que els cinc trànsfugues amb qui Prohens vol basar la seva majoria parlamentària són els que han imposat la segregació lingüística i les polítiques més dures i ultraconservadores de la nostra comunitat autònoma.

Per evitar això, Negueruela ha exposat que “el que ha de fer el PP és votar a favor del canvi de reglament del Parlament proposat per Més per Mallorca, el qual impedirà que situacions com aquestes, que mai s’havien donat a la nostra comunitat autònoma, no passin, i, per tant, que ningú segresti un grup formalment constituït amb les regles democràtiques”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha avançat que la modificació que es pretén fer del reglament del Parlament, és la mateixa que va votar el PP fa pocs anys a la Llei de Consells Insulars, amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, com a ponent de la llei.

A més a més, en la moció que presentaran els socialistes també es rebutja el transfuguisme, es demana que no es pugui pactar la presidència del Parlament amb trànsfugues, ni per activa ni per passiva; que els diputats intentin cercar un acord perquè el president del Parlament no pugui ser un trànsfuga i que es doni suport a la modificació del reglament.

Per part seva, la portaveu socialista al Consell de Mallorca i secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha alertat que “mai havíem vist una crisi d’aquesta magnitud en tan poc temps de Govern”.

Per això, el grup socialista al Consell ja ha presentat avui matí la moció a la institució insular, davant la qual PP i Vox no han acceptat que es pogués tractar al pròxim ple, per la qual cosa “es neguen a parlar de transfuguisme i de la crisi que estam vivint al Parlament”, ha advertit la socialista.

Cladera ha pronosticat que la crisi “també es traslladarà al Consell de Mallorca”, per la qual cosa ha demanat “a Galmés i a Gili que es pronunciïn per saber què en pensen de tot plegat i per saber si seguiran sent un sol cos al Consell”.

Finalment, la portaveu socialista a l’Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, ha criticat que “Prohens ha venut l’Ajuntament de Palma per comprar 5 persones trànsfugues, incrementant així la debilitat que ja tenia el govern municipal, el qual no fa més que complir amb les exigències de Fulgencio Coll, com ja hem vist en temes de llengua, de drets i llibertats o d’igualtat entre homes i dones”.

A partir d’ara, Sánchez ha assegurat que “no sabem qui governarà a Palma, si Marga Prohens a través de la seva evident influència amb el partit a Palma i venuda a 5 trànsfugues, o el senyor Fulgencio Coll a través de les seves exigències a Jaime Martínez”.

La conclusió de tot plegat a l’Ajuntament és, segons la portaveu socialista, “un batle encara més dèbil i inoperant, amb una institució que és un reality show al servei del PP”.

A la trobada i posterior roda de premsa també han assistit Miquel Cabot, portaveu socialista a l’Ajuntament de Marratxí, Nati Francés, portaveu a l’Ajuntament de Calvià i Jaume Oliver, portaveu a l’Ajuntament de Llucmajor, tots ells governats per PP i Vox.

Comments are closed