Francina Armengol: “No estam en política per lucrar-nos ni per interessos personals o de partit, sinó per servir a la gent des dels valors, les idees i el diàleg”

La secretària general del PSIB-PSOE ha participat en l’acte del 88è aniversari de l’Agrupació Socialista d’Inca, en el qual s’ha homenatjat als regidors i les regidores socialistes del municipi de les darreres dècades

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha assistit anit a l’acte de celebració del 88è aniversari de l’Agrupació Socialista d’Inca, en el qual també han estat presents la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle del municipi, Virgilio Moreno.

Armengol ha destacat que “hem estat capaços de ser un partit fort, unit, que ha resolt les discrepàncies a casa seva, i per això som un instrument al servei de la gent, perquè estam en política no per lucrar-nos, ni per interessos personals o de partit, sinó per servir a la gent des dels valors, les idees i el diàleg”.

La secretària general ha posat a Virgilio Moreno d’exemple que “després de 8 anys governant sap servir a la gent i mantenir l’estabilitat al govern municipal”, a la qual cosa ha afegit que “no governam pensant en nosaltres ni en els interessos de partit, sinó en la gent”.

Finalment, ha traslladat al batle d’Inca que “hauries de donar algun consell perquè estam sent la vergonya nacional”.

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que l’Agrupació Socialista d’Inca “és un referent, amb un projecte d’una àmplia majoria per a tot el municipi, i això ho reflecteix la nova seu, des de la transparència i a peu de carrer”.

Per part seva, Virgilio Moreno ha assegurat que “estam en aquest nou espai per continuar el projecte que des de fa 9 anys estam desenvolupant des del govern municipal i amb la il·lusió del primer dia”, per la qual cosa ha esperat que la nova seu sigui “un espai en el qual puguem dialogar, fer feina i intercanviar opinions, sempre des de la democràcia”.

Durant la trobada, s’han homenatjat als regidors i regidores socialistes que Inca ha tengut al llarg de la història. Han rebut el reconeixement Mercedes Lara, Luís Ribera, Margalida Llobera, Xavier Ramis, Esperança Ramis, Antònia Sabater, Biel Amer, Concepción García, Bartomeu Artigues, Jaume Armengol, Francina Armengol, Antoni Armengol, Rosario Mateo, Maria Sáez, Mariano Bonilla, Jaume Tortella, Joan Coll Fiol i Antonio Carrasco.

L’acte també ha servit per inaugurar la nova Casa de Poble, amb una nova seu a peu de carrer i oberta a tota la ciutadania d’Inca.

L’Agrupació Socialista d’Inca neix oficialment el 2 de febrer de 1936 en el local de la Societat de Talladors en el carrer Bisbe Llompart. Durant la Guerra Civil els socialistes, juntament amb els anarquistes, foren els grups polítics més castigats per la repressió. Prop d’una setantena de socialistes inquers foren empresonats.

El 28 de maig de 1977 es refunda l’Agrupació Socialista. Constituïda l’assemblea, integrada per militants d’Inca i comarca, es procedeix a elegir la primera executiva després de quaranta anys de dictadura. L’Agrupació compartia el local amb la UGT.

El PSOE d´Inca, per primera vegada en la història, aconsegueix la Batlia de l’Ajuntament d’Inca a les eleccions municipals del 1991 amb el Pacte de Progrés entre el PSOE, el PSM i els Independents d’Inca. Jaume Armengol Coll (PSOE) fou elegit Batle d’Inca.

Francina Armengol va ser la primera dona a encapçalar una candidatura a la batlia del municipi. Actualment, Virgilio Moreno és el Secretari General de l’Agrupació Socialista d’Inca, regidor a l’Ajuntament d’Inca des del 2001 i batle des del 2015.

Comments are closed