El PSIB-PSOE critica que Prohens pacti amb Abascal els canvis estructurals a l’educació de Balears, i no amb la comunitat educativa

El Grup Parlamentari Socialista continua amb l’STEI la seva ronda de reunions amb la comunitat educativa de les illes

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha traslladat la seva preocupació pel fet que la presidenta del Govern, Marga Prohens, estigui parlant amb Santiago Abascal, i no amb la comunitat educativa, els canvis estructurals que vol aplicar a l’educació de les nostres illes amb la imposició de la segregació lingüística.

Negueruela ha recordat que més de 20 entitats de la comunitat educativa ja han demanat una reunió urgent a la presidenta del Govern “i ella parteix a la World Travel Market diumenge, per la qual cosa veim que no hi ha comunicació entre la comunitat educativa i Prohens quan es parlen de canvis importants amb la ultradreta al nostre sistema educatiu”.

Per això, el portaveu socialista ha demanat a Prohens que es reuneixi amb el sector educatiu abans de diumenge, perquè “és increïble que un acord d’aquesta magnitud es faci d’esquena a la comunitat educativa i una anomalia democràtica enorme que es dialoguin canvis estructurals només amb la ultradreta”.

Negueruela ha demanat al PP que expliqui “com s’està parlant l’acord sobre la segregació lingüística i a on”, perquè “que sigui Prohens la que pacta amb Santiago Abascal a Madrid com ha de ser l’educació dels nostres nins i nines, creim que és un fet absolutament reprovable”.

Amb tot, mentre Prohens continua sense escoltar a la comunitat educativa, el Grup Parlamentari Socialista continua la seva ronda de reunions amb aquesta. Avui el portaveu, Iago Negueruela, i la secretària d’Educació del PSIB-PSOE i diputada, Amanda Fernández, s’han reunit amb representants de l’STEI per analitzar la situació política actual davant l’amenaça de segregació lingüística que estan pactant PP i Vox.

A més a més, Negueruela ha reiterat l’oferiment d’aprovar amb una abstenció el sostre de despesa del Govern si a canvi Prohens renuncia a la segregació lingüística a les aules.

“Prohens vol que Vox imposi als seus companys de Balears com han de ser els pactes d’aquí, la qual cosa és molt greu i el que voldríem és que la presidenta torni a la centralitat perduda i cridi a la comunitat educativa”, ha conclòs Negueruela.

Comments are closed