El PSIB-PSOE defensa al Parlament mesures en defensa del comerç de proximitat de cara a la campanya nadalenca

La Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista en la qual demana al Govern que s’incentivin les compres a empreses locals i l’impuls de dinamització comercial a cel obert

La Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista amb una bateria de mesures a favor del comerç de proximitat de cara a la campanya nadalenca que està a punt de començar.

En concret, la iniciativa defensada per la diputada Pilar Sansó insta al Govern “a fer una campanya de Nadal que representi els valors de país i suport a la nostra economia per tal d’incentivar a la ciutadania a fer les compres de les festes a les empreses locals”.

Sansó ha defensat el comerç de proximitat com “un sector clau per a la nostra economia, generador d’ocupació estable i de qualitat i del qual necessitam la seva supervivència per a la reactivació de la nostra economia”.

La diputada socialista s’ha mostrat conscient que “el petit i mitjà comerç està patint una reducció dràstica de la seva activitat, per la qual cosa es necessiten mesures per ajudar a la supervivència del sector i per evitar més caiguda econòmica”, tenint en compte que “des del primer moment el Govern ha impulsat mesures per protegir el màxim possible els llocs de feina i les empreses del sector davant la caiguda de l’activitat”.

Per anar més enllà, però, la iniciativa socialista insta al Govern a “seguir prenent mesures pel sector del comerç, a través del diàleg amb les patronals i les cambres de comerç, perquè són qui coneixen de primera mà la problemàtica existent i les seves necessitats”.

Unes iniciatives que, tal com ha explicat Sansó, també s’han d’aplicar en col·laboració amb els ajuntaments “per incrementar el consum als comerços de cada municipi, per impulsar projectes de dinamització comercial a cel obert, per elaborar guies virtuals de comerços emblemàtics i la seva promoció a cada municipi i per promoure els mercats municipals com a eixos fonamentals per vertebrar el teixit comercial de la zona on s’ubiquen”.

Finalment, la proposta socialista també contempla la promoció del web Botigues Virtuals, l’oferiment de tallers i cursos de formació per afavorir la venda online, la creació d’una targeta virtual dirigida a joves per promocionar la compra al comerç de proximitat, la promoció del projecte Shopping Islands i la col·laboració entre Govern, ajuntaments, patronals i propietaris de locals per aconseguir acords entre comerciants i propietaris en matèria de lloguers per continuar prestant l’activitat degut a la situació econòmica actual.

La Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista, signada també per Unidas Podemos i Més, ha estat aprovada per unanimitat.

Comments are closed