El PSIB-PSOE es proposa per al 2021 reforçar la lluita per a la igualtat des de la prevenció, la intervenció i la restitució del projecte de vida de les dones víctimes de la violència masclista

Més de 400 dones s’han beneficiat del programa SOIB Dona, que continuarà l’any que ve, juntament amb la posada en marxa d’un projecte pilot per assessorar a les dones víctimes que vulguin crear una empresa, ha avançat Pilar Costa

El PSIB-PSOE ha celebrat una nova trobada virtual a través del seu canal de Youtube, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes, en la qual ha participat la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, amb l’objectiu de “compartir tota la feina feta, però sobretot tot allò que podem fer per mirar endavant i combatre les violències masclistes”.

Tot plegat, en un any en el qual hem de lamentar 3 dones assassinades víctimes de la violència masclista a Balears, 2 homicidis frustrats i amb el lideratge de les comunitats autònomes amb més denúncies de violència masclista.

Per combatre-ho, Costa ha recordat que “erradicar la violència és una feina a llarg termini que, malgrat les dificultats provocades per la pandèmia, està dins les nostres prioritats polítiques”, amb un full de ruta d’actuació centrat en l’àmbit de la prevenció, la intervenció i la restitució del projecte de vida de les dones que han passat per una situació traumàtica.

Pel que fa a la prevenció i al foment de la igualtat, segons Costa “és el millor antídot contra la violència masclista”, per la qual cosa “hem posat en marxa campanyes de sensibilització, enguany reivindicant el dret de les dones a viure en pau”.

Una de les principals accions per prevenir la violència masclista és l’escola coeducativa “basada en el respecte i en l’eliminació d’estereotips que puguin sembrar la desigualtat entre els més joves, prevenint la violència de gènere i el sexisme”. En aquest àmbit, des del Govern es forma al personal docent en aquesta matèria i enguany, per primera vegada, s’ha cofinançat un postgrau d’especialista en coeducació de la UIB i s’ha desenvolupat el Pla Autonòmic per la Lluita Contra el Tràfic de Dones i Nenes amb Fins d’Explotació Sexual.

En relació amb la intervenció una vegada la dona ha patit algun tipus de violència i agressió, Costa ha recordat que “tenim serveis de 24 hores per acompanyar a les dones que ho necessiten, amb un servei que aquest 2020, fins al setembre, ha rebut 2.831 cridades, 208 acompanyaments presencials i atès 115 missatges a través de WhatssApp”. Un servei que s’ha hagut de reforçar amb l’arribada de la pandèmia.

Finalment, en l’àmbit de la restitució del projecte de vida de les dones que han passat per una situació traumàtica, destaca el programa SOIB Dona, el qual ha permès la inserció laboral de dones que han estat víctimes de la violència masclista. “Fins ara, prop de 400 dones s’han beneficiat d’aquest programa que continuarà l’any que ve”, ha explicat costa.

També de cara al 2021, la consellera socialista ha avançat que “hem previst als pressuposts un projecte pilot amb les cambres de comerç per assessorar a les dones interessades a crear una empresa amb prioritat per les víctimes de violència masclista”.

En qualsevol cas, la prioritat dels i les socialistes per al 2021 és “reforçar la lluita per la igualtat des de la prevenció, la intervenció i la restitució del projecte de vida consolidant l’Observatori per la Igualtat que acabam de crear i convertir-lo en un vertader articulador per avaluar la situació de les Illes Balears”.

Comments are closed