El PSIB-PSOE defensa el Pla Autonòmic de Conciliació com a eina per garantir el dret a harmonitzar la vida laboral, familiar i personal

Sílvia Cano defensa un pla “a dues velocitats”, una per a qüestions urgents i una altra per a qüestions estratègiques, i alaba la capacitat del Govern de les Illes Balears per adequar aquest pla a l’escenari de la pandèmia

El Grup Parlamentari Socialista ha aplaudit la posada en marxa del Pla Autonòmic de Conciliació per part del Govern de les Illes Balears com una eina “per garantir que s’harmonitzen la vida laboral, la familiar i la personal”, tal com ha exposat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano durant la compareixença de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, per explicar aquest pla davant el ple del Parlament.

Cano, així mateix, ha considerat “realista i convenient un pla a dues velocitats”: una per poder afrontar les qüestions més urgents derivades de la pandèmia i una altra per planificar les estratègiques de polítiques públiques necessàries per garantir el dret a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

En aquest sentit, la socialista ha recordat que el plantejament inicial d’aquest Pla, engegat a proposta socialista i consensuat i dialogat amb els agents socials, les organitzacions sindicals i empresarial i les organitzacions feministes, era precisament “per un període de quatre anys i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania d’aquestes illes”.

Però, no obstant això, Cano ha realçat la capacitat de la conselleria per adequar aquest pla a les necessitats urgents derivades de la pandèmia. “Si ja de per se la conciliació és complicada, la pandèmia ens ha posat a prova”, ha asseverat.

És per aquest motiu que la diputada ha volgut posar en valor “l’esforç fet pel Govern de les Illes Balears amb les mesures extraordinàries de conciliació i reforç educatiu” durant aquest estiu, les quals han estat pactades en el marc del Pla per a la Reactivació de les Illes Balears.

Específicament, ha recordat Cano, aquest pla ha suposat, en el curt termini, una inversió de 6,2 milions d’euros, fent possible, entre d’altres, que les escoles d’estiu no encarissin els preus en un moment de molta dificultat per a les famílies, però també amb ajudes directes a les famílies, amb mesures de reforç educatiu i d’acompanyament escolar.

Finalment, la socialista ha reivindicat la necessitat d’entendre aquest pla “des de la corresponsabilitat, la quals és un deure i una obligació per a tots i totes”.

Comments are closed