El PSIB-PSOE celebra la decisió del Govern d’Espanya de mantenir el nivell de recursos del sistema de finançament autonòmic per a 2021

Sílvia Cano: “És una notícia excel·lent, perquè permetrà avançar en la recuperació justa, que és allò en què estam centrats els socialistes”

El PSIB-PSOE celebra l’anunci, per part del Govern d’Espanya, de mantenir el nivell de recursos per al sistema de finançament autonòmic per a l’any que ve, que serà de prop de 2.900 milions d’euros. A la pràctica, això significa que els pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2021 podran mantenir el nivell de despesa dels comptes de 2020, fet que permetrà “avançar en la recuperació justa, que és allò en què estam centrats els socialistes”.

“És una excel·lent notícia que permetrà mantenir el compromís del Govern de les Illes Balears amb els serveis públics en un moment de caiguda considerable d’ingressos”, ha expressat Cano, destacant que aquesta decisió possibilitarà “seguir amb la línia iniciada el 2015 de recuperació i enfortiment de l’Estat del Benestar, precisament quan la gent més ho necessitarà”.

Aquesta notícia es va donar a conèixer en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera, en el qual el Govern d’Espanya també anuncià a les Comunitats Autònomes la decisió de suspendre les regles fiscals per als anys 2020 i 2021, una mesura reclamada pels socialistes.

Així mateix, Cano ha aplaudit que en aquesta reunió també es fes “la primera passa” en la concreció dels fons europeus que s’han de destinar a les Comunitats Autònomes, que l’executiu central anuncià que serien de 10.000 milions d’euros a repartir en funció de la caiguda del PIB i l’increment de la taxa d’atur.

Una manera “radicalment diferent” de sortir de la crisi

 D’altra banda, Cano també ha valorat molt positivament dues altres notícies econòmiques que han marcat la setmana: el sostre de despesa “inèdit i sense precedents” anunciat pel Govern d’Espanya per a la redacció dels Pressuposts Generals de l’Estat de 2021 i el Pla de Recuperació de 72.000 milions d’euros anunciat pel president Pedro Sánchez avui dematí mateix.

Tot plegat representa, per a Cano, “una setmana importantíssima en el terreny econòmic, que posa les bases per a la recuperació justa i que marca un abans i un després en la manera d’abordar una crisi”.

A més, a més, per a la portaveu parlamentària, decisions com aquestes posen de manifest com la intenció del Govern d’Espanya és “fer una sortida de la crisi radicalment diferent de l’anterior, i molt més justa”, ja que si “l’anterior sortida va estar marcada per l’austericidi i per deixar caure la gent, el plantejament ara és no deixar ningú enrere”.

Iniciativa contra la fòbia a les persones pobres

D’altra banda, Cano ha anunciat que en el pròxim ple del Parlament es debatrà una Proposició No de Llei signada pels grups que donen suport al Pacte per combatre la fòbia a les persones pobres o desafavorides, coneguda com a aporofòbia.

La iniciativa, entre altres punts, demanarà la reforma del Codi Penal per incloure aquesta categoria com a agreujant en els delictes contra les persones i/o la seva integritat física o moral i impulsar programes integrals d’ajuda a les persones sense llar o sense recursos perquè puguin recuperar la seva autonomia, una línia de feina que “en la qual ja ve treballant el Govern de les Illes Balears des de 2015”, ha recordat la socialista.

Comments are closed