El PSIB-PSOE defensa la “desescalada lenta, segura i que no posi en risc la reactivació” a Balears a l’espera de l’impacte epidemiològic de la Setmana Santa

Sílvia Cano ha llançat un missatge de confiança i tranquil·litat a la ciutadania: “La vacuna és segura, el procés de vacunació continua i posam totes les vacunes que ens arriben”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha defensat la “desescalada lenta i segura” i el manteniment de la majoria de les restriccions per frenar l’avanç dels contagis a l’arxipèlag durant dues setmanes més, a l’espera de l’impacte epidemiològic de la Setmana Santa.

“No podem frisar i accelerar una reobertura que posi en risc la reactivació econòmica de cara a l’estiu, i tenint en compte que la prioritat ha estat, és i serà salvar vides”, ha destacat Cano.

És per aquest motiu que els socialistes expressen de nou el màxim suport a les mesures acordades ahir en el marc de la Mesa de Diàleg Social i que demà s’aprovaran en Consell de Govern.

Respecte d’això, Cano també ha recordat que es tracta de mesures que s’ha demostrat que funcionen per reduir la incidència, com evidencia el fet que les Balears som una de les comunitats amb la incidència més baixa de l’Estat.

Precisament, l’objectiu és “mantenir-nos en aquesta baixa incidència per poder arribar bé a l’estiu i afavorir una recuperació econòmica i social que no tengui marxa enrere”, ha defensat la socialista.

En aquest context, Cano també ha recordat que la vacunació “és clau en aquest procés”, motiu pel qual ha destacat l’arribada d’un nombre rècord de vacunes a les illes aquesta setmana -53.000- i la posada en marxa d’un nou punt de vacunació massiva a l’Hipòdrom de Manacor.

Pel que fa a la decisió que va prendre ahir el Consell Interterritorial de Salut de destinar la vacuna d’Astrazeneca només a persones entre 60 i 65 anys, Cano ha recordat que avui la Comissió de Salut Pública valorarà si aquest vaccí es pot administrar a persones més grans de 65 anys i també la manera com procedir amb les segones dosis pendents.

En aquest sentit, i respecte del procés de vacunació, Cano ha volgut enviar un “missatge de confiança i tranquil·litat a la població, perquè la vacuna és segura, perquè el procés de vacunació continua, perquè es posen totes les vacunes que arriben i perquè, gràcies a això, fa 40 dies que les residències de les Illes no registren cap contagi entre els usuaris”.

De fet, ha remarcat que l’estratègia del Govern és la de “zero vacunes a la gelera”. Així, en els pròxims dies s’haurà completat la vacunació de les persones més grans de 80 anys i s’iniciarà la de les persones en edats compreses entre els 70 i els 79 anys.

En contraposició, Cano ha criticat que el PP continuï posant en dubte l’allargament de les mesures i del mateix procés de vacunació.

“Continuam veient un PP amb la crítica com a únic full de ruta: no veuen bé les restriccions i no veuen bé el procés de vacunació, però tampoc expliquen quina és la seva alternativa públicament i allà on correspon que, pel que veim, només seria explorar altres vacunes que ni tan sols tenen l’aval de l’Agència Europea del Medicament. Del principal partit de l’oposició esperam més rigor, més serietat i que defensi l’interès general”, ha dit.

D’altra banda, la socialista s’ha mostrat satisfeta perquè el Congrés dels Diputats debatrà dimarts que ve la modificació de l’Estat d’Autonomia per suprimir els aforaments dels diputats i membre del Govern, traslladant a la cambra baixa una proposició de llei aprovada la passada legislatura en el Parlament de les Illes Balears “en la línia d’aprofundir en la regeneració democràtica i per eliminar un privilegi processal que atempta contra el principi d’igualtat”.

Per part del Grup Parlamentari Socialista acudirà a defensar aquest canvi el diputat Juli Dalmau.

Pel que fa al ple del Parlament de la setmana que ve, previsiblement es validarà el decret llei per mitjà del qual s’adapta el pagament de l’impost de turisme sostenible a la baixa del nombre de visitants.

Finalment, Cano també ha volgut ressaltar l’acord anunciat ahir pel Govern de les Illes Balears amb el Tercer sector per destinar 51 milions d’euros en tres anys a polítiques d’ocupació destinades a 27.000 persones vulnerables.

Es tracta d’una mesura pionera a tot l’Estat pel que fa a processos d’orientació i acompanyament laboral dels col·lectius vulnerables i que demostra “la voluntat constant del Govern per no deixar ningú enrere”.

Comments are closed