El PSIB-PSOE defensa la gestió sanitària i social del COVID19 i reitera la necessitat de “combatre conjuntament aquesta adversitat”

Juli Dalmau: “No hi ha res més miserable que aferrar-se a les dades de les persones que han mort per coronavirus per fer la pitjor política”

El Parlament de les Illes Balears ha recuperat avui, i en format reduït, l’activitat plenària amb les compareixences de les conselleres de Salut i Consum i Afers Socials i Esports, Patricia Gómez i Fina Santiago, a més de la sessió de control al Govern de les Illes Balears.

El Grup Parlamentari Socialista ha expressat el seu suport a la gestió sanitària, econòmica i social de la crisi del COVID19, “amb mesures que posen al centre de l’acció política als més vulnerables”, ha defensat la diputada socialista Beatriu Gamundí.

En aquest sentit, Gamundí ha reiterat el compromís dels socialistes amb les polítiques socials “tot i la revisió dels pressuposts que s’està fent i com hem fet des del 2015, amb un increment del 35% del pressupost destinat a polítiques socials”.

Prova d’això és l’ampliació de la Renda Social Garantida, la qual encaixarà amb el futur Ingrés Mínim Vital “que la dreta i l’extrema dreta rebutgen perquè no entenen que la seva principal finalitat és que no quedi ningú enrere”, o les més de 6.000 targetes per beques menjador per garantir les menjades diàries necessàries a infants en situació de vulnerabilitat.

A més a més, Gamundí ha defensat el model públic de residències i d’atenció a la dependència, tenint en compte que “les comunitats autònomes governades per la dreta i l’extrema dreta es troben en una situació molt pitjor que la de Balears, la qual cosa no ens genera cap consol”.

Finalment, la diputada socialista ha assegurat que “aquesta crisi ens ha de servir per a moltes coses i ens haurem de demanar si volem fer una passa endavant i anar conjuntament a combatre aquesta adversitat, nosaltres ho tenim clar”.

Pel que fa a la gestió sanitària de la pandèmia, el diputat socialista Juli Dalmau ha apostat per “cuidar la nostra sanitat pública”, recordant que “ens demanam si el PP ho hagués fet millor, de moment sabem que la legislatura 2011-2015 van tenir tres consellers de Salut i vam patir les pitjors retallades en sanitat de la comunitat autònoma”.

D’aquesta manera, Dalmau ha insistit en què “fins i tot els responsables de l’Organització Mundial de la Salut han lloat la gestió d’Espanya enfront del COVID19” i ha apuntat que “a Balears s’estan fent més tests dels que preveuen els protocols de l’Estat”.

Pel que fa a les acusacions per part d’alguns portaveus de l’oposició, Dalmau ha dit que “no hi ha res més miserable que aferrar-se a les dades de les persones que han mort per coronavirus per fer la pitjor política”.

Tant Gamundí com Dalmau han aprofitat les seves intervencions en nom del Grup Parlamentari Socialista per traslladar el condol dels socialistes a les famílies i amics de les víctimes del coronavirus, un agraïment a la tasca dels treballadors i treballadores que mantenen la seva activitat, especialment del sector sanitari i sociosanitari i un reconeixement al personal investigador que centra el seu esforç en trobar una vacuna que ens protegeixi del virus.

Comments are closed