El PSIB-PSOE celebra “la primera passa” per a poder fer servir part del superàvit del 2019 i espera que aviat “puguem destinar tots els recursos dels ajuntaments a combatre el COVID19”

Rafel Ruiz: “En aquesta situació de crisi absoluta els sous de la ciutadania han d’estar al seu abast, donant més serveis i amb les entitats locals més a prop que mai de la gent”

El secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Rafel Ruiz, ha valorat molt positivament la reunió mantinguda entre el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero, per analitzar la situació de les entitats locals i com aquestes poden ajudar a combatre el COVID19 i les seves conseqüències socials i econòmiques.

Una reunió que a partir d’ara tendrà lloc cada 15 dies, la qual cosa ha celebrat Ruiz perquè “feia 8 anys que cap president del Govern d’Espanya es reunia amb la FEMP”. S’estableix d’aquesta manera una dinàmica de feina “molt ansiada pels ajuntaments”.

D’aquesta primera trobada, el secretari de Política Municipal s’ha mostrat satisfet perquè “ens han deixat fer servir el 20% del romanent de 2019 per a temes socials i esperem que aviat poguem fer servir la resta dels romanents dels ajuntaments”.

En aquest sentit, Ruiz ha recordat que “els socialistes sempre hem reclamat la flexibilització de la injusta Llei d’Estabilitat Pressupostària del PP que tan malbé ha fet als ajuntaments”, igual que ha reivindicat que “en aquesta situació de crisi absoluta els sous de la ciutadania han d’estar al seu abast, donant més serveis i amb les entitats locals més a prop que mai de la gent”.

Per això, Ruiz ha assegurat que “estam a punt d’aconseguir un objectiu que fa molt que reivindicam els ajuntaments, i especialment els socialistes”, com és poder fer servir tot el romanent acumulat durant els darrers anys per combatre les conseqüències socials i econòmiques que està ocasionant la pandèmia del COVID19.

És una reclamació “que hem fet tant amb el president Rajoy, qui no ens escoltava, com amb el president Sánchez, qui ens està escoltant davant l’evidència que poder invertir aquests recursos és una necessitat per a tota la ciutadania”.

Finalment, Ruiz també ha volgut traslladar un agraïment a batles i batlesses, regidors i regidores i treballadores i treballadors públics de l’àmbit municipal que també s’estan deixant la pell dia a dia per combatre des de la proximitat del ciutadà totes les adversitats que està comportant el coronavirus, així com un sentit condol a totes les víctimes del virus a les illes i un missatge d’ànim i suport a totes les persones que s’han vist contagiades.

Comments are closed