El PSIB-PSOE defensa que el 8M ha demostrat que “el moviment feminista és imparable, sostingut en el temps, transversal, intergeneracional i transformador”

El Grup Parlamentari Socialista ratificarà demà una sèrie de reclamacions positives per a Balears perquè puguin ser tramitades al Congrés, com són el senador per Formentera, la prohibició de les prospeccions, el comerç al detall i la supressió dels aforaments

El Grup Parlamentari Socialista ha fet una valoració molt positiva de la resposta ciutadana pel 8 de març, tal com ha expressat la portaveu parlamentària adjunta, Pilar Carbonero, qui ha celebrat l’assistència multitudinària a les manifestacions en les quals “milers de dones i homes van omplir els carrers de Balears per reivindicar la igualtat entre homes i dones i l’erradicació de la violència contra les dones, contra la qual hem de seguir lluitant”.

En aquest sentit, Carbonero ha defensat que el 8 de març ha demostrat que “el moviment feminista és imparable, sostingut en el temps, transversal, intergeneracional, transformador i capaç d’aprofundir en la nostra democràcia”.

Des del Grup Parlamentari Socialista la portaveu adjunta ha volgut reafirmar, una vegada més, el compromís dels socialistes amb la igualtat. “Hem fet molt, desplegant la Llei d’Igualtat aprovada la passada legislatura, amb els 20 anys de bona feina de l’IBDona, amb el pacte d’Estat contra la violència masclista i amb el pla contra la prostitució i la tracta de dones; però també sabem que queda molt per fer, perquè la pobresa encara té cara de dona, les desigualtats salarials són un fet, les dificultats perquè les dones puguin liderar determinats projectes també existeixen i l’acompanyament de majors i les feines a la llar són suportades principalment per dones”.

Per això, la portaveu adjunta ha apostat per “continuar fent feina junts, també amb el lideratge de dones joves que ens dóna il·lusió per continuar empenyent per aquesta causa”.

Així i tot, Carbonero ha criticat que “vam trobar a faltar algun partit polític a les manifestacions, per la qual cosa volem recordar que només des de la unitat política podem continuar fent passes per la igualtat”. De fet, el Grup Parlamentari Socialista ha impulsat un manifest a favor del Dia Internacional de les Dones que es llegirà demà abans del ple del Parlament.

A més a més, Carbonero ha avançat que el ple del Parlament debatrà una sèrie de reclamacions “importants per Balears”, les quals són sorgides de la passada legislatura i que ara s’hauran de ratificar per poder-les traslladar al Congrés per a la seva aprovació definitiva. És el cas del senador per Formentera, la prohibició de les prospeccions petrolieres, la supressió dels aforaments i una proposta relacionada amb el comerç al detall.

També hi ha dues lleis relacionades amb el Règim Especial que, tal com ha anunciat Carbonero, “votarem en contra perquè decaiguin perquè han quedat obsoletes gràcies al nou REIB impulsat per Francina Armengol i Pedro Sánchez, ja que aquest blinda per llei el descompte de resident del 75% per als vols entre illes i això fa que els preus siguin més barats que amb una tarifa plana a 30 euros que és l’opció que proposta la llei que duim a ple”.

Comments are closed